Kosárlabda: Vojvoda nélkül vár csodára a válogatott

Szerző: Mátay Balázs

2023-02-22

Az előttünk álló napokban lejátssza két utolsó mérkőzését a világbajnoki selejtezők második csoportkörében a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Ivkovics Sztojan csapata csütörtökön Litvániában lép pályára 18 óra 30 perctől, majd vasárnap, a szombathelyi Arena Savariában fogadja Bosznia-Hercegovinát 19 órától, két Alba Fehérvár játékossal, Somogyival és Pongóval a soraiban.

A legstabilabb fehérvári válogatott, aki évek óta nemzeti egyletünk vezére, Vojvoda Dávid volt ügynöke feljelentése miatt nem szerepelhet a két találkozón (tipikus magyaros sztori: a magyar ügynök bepanaszolta a nemzetközi szövetségnél a magyar játékost, mert szerinte nem kapott meg tőle minden pénzt, ami a szerződésük szerint járt volna neki, ezért függesztette fel a FIBA Vojvodát. Azaz, egy éhes menedzser miatt nem képviselheti hazáját a kiváló kosaras, nem kis megütközést és ellenszenvet kiváltva sportberkekben).

A korábban szintén stabil fehérvári válogatottnak számító veterán Szabó Zsolt korábbi sérülése már rendbejött, de ő nem a jövő embere, ezért sem hívta be Ivkovics ezekre a meccsekre. A legjobbak közül hiányzik Vojvoda mellett Filipovity, aki német klubcsapatában maradt most is, miként Hanga, aki a Real Madriddal, Allen pedig japán csapatától nem jön haza. Ma érkezett az újabb rossz hír: Perl Zoltán megbetegedett, ezért ő sem játszhat Litvániában, talán vasárnap már a bosnykok ellen igen.

Azt kell mondani: a lehető legerősebb összetételű magyar válogatott sor hiányzik majd a végső selejtezőkön, hiszen az aligha lehet vitás, hogy a Vojvoda, Hanga, Filipovity, Allen, Perl ötösnél nem lehet erősebbet kiállítani a rendelkezésre álló keretből, sőt, még megközelítően hasonló erősségűt sem. Ezért is valószínűtlen, hogy sikerül a lehetetlen küldetés, a két győzelem. Mindenesetre sokan bizonyíthatnak most, hogy lehet rájuk számítani.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-02-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami