Kispályáznak pénteken a bicskei iskolások

Szerző: Mátay Balázs

2022-10-13

Az elmúlt években egyre jobb feltételek között egyre jobb csapat formálódott Bicskén. A néhány esztendővel ezelőtt még a megyei I. osztályban is a kiesés elől menekülő gárda ma már az NB III-as mezőny stabil tagja. A BTC utánpótlása is nagy utat tett meg a közelmúlttól idáig: két szezonnal ezelőtt még akadt olyan korosztályos csapat, amelyet szó szerint egyenként szedett össze a helyi gyermekotthonból, néhány iskolából és a környékbeli településekről Pásztor József edző, ennek megfelelően nem voltak ritkák a 10, sőt 15 gól feletti vereségek sem…

Most már stabil minden korcsoportban a bicskei utánpótlás, az eredmények is sokkal jobbak. Az az edző, aki 2-3 éve még örült, ha talál olyan 14-15 éves srácot, aki hajlandó volt edzésekre járni és meccseket játszani, ma már a Bicskei TC utánpótlását koordinálja.

Pásztor József (a képen éppen „gyerekei” között, miközben csikkszedő akciót tartanak a bicskei sporttelepen az utánpótlásban érintett más edzőkkel is közösen) végigjárta a szamárlétrát: aktív játékos korában a Vidinél nevelkedett, majd volt a Honvéd keretének is a tagja, játszott Pakson és az NB I-ig menetelő Gázszerben. Szűk évtizeddel ezelőtt aztán családjával Pátkára költözött Székesfehérvárról, ahol máig jól prosperáló lovardát hozott létre, s azon túl, hogy a helyi sportkör elnökévé választották 2020-ban, ezt megelőzően már a BTC-nél az utánpótlásban is feladatot vállalt a választókerület országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztosa, Tessely Zoltán kérésére.

Azóta kitartóan ingázik a Székesfehérvár-Pátka-Bicske háromszögben és szinte naponta foglalkozik a BTC ifjoncaival, miközben továbbra is keresi a környékbeli tehetségeket, fociszerető srácokat. Ennek folyományaként pénteken (október 14.) nagycsoportos ovisoknak és általános iskolásoknak szervez kispályás tornát a Bicskei TC sporttelepén,a  Kerecsendi Kiss Márton utcában.

– Reggel 9.00 órakor kezdődnek a mérkőzések, amelyre szeretettel várjuk a kicsiket és a kicsit nagyobbacskákat a nagycsoportos óvodásoktól, az 5-6 évesektől kezdve az általános iskolás korosztályig, 14-15 éves korig. A tornán igazolt labdarúgók korlátozottan – egyidejűleg két igazolt játékos tartózkodhat a pályán – vehetnek részt. Természetesen korcsoportonként elkülönítve kerül sor majd a mérkőzésekre. A nyereményekről a szervezők gondosodnak, és nem utolsó sorban amennyiben a torna időpontjában tanórájuk lenne az iskolában az indulóknak, őket kikérik. Ma is még lehet jelentkezni az iskolai tanároknál és természetesen magam is örömmel fogadom a telefonhívásokat a jelentkezni szándékozóktól a (70) 9494 1020-as telefonszámon. – foglalta össze a lényeget a tornával kapcsolatban Pásztor József, a Bicskei TC utánpótlás szakmai vezetője.

Most már csak a jó időt kell „megrendelniük” Pásztoréknak, amivel jelen állás szerint nem is lesz probléma, a jó hangulat és az örömfoci garantált.

(Fotó: 2060.blog.hu)

 

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-10-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami