Kézi Eb: győzelem az utolsó pillanatban, él a remény

Szerző: Mátay Balázs

2022-01-16

Végig kiegyenlített, szoros mérkőzésen, néhány másodperccel a vége előtt szerzett találattal 31-30-ra legyőzte Portugáliát a magyar férfi kézilabda-válogatott a (jelentős) részben hazai rendezésű Európa-bajnokság második csoportmérkőzésén, így a hollandoktól elszenvedett arcpirító nyitófordulós zakó után életben tartotta továbbjutási esélyeit. A mieink most sem remekeltek, de a portugálok csak időnként tudtak olyan sebességgel játszani, mint a hollandok, a végjátékból pedig ezúttal jobban jöttünk ki. A kapuban Mikler továbbra sem találja a formáját, a két meccsen összesen 2-3 védése volt csak, s bár Székely jobb százalékot produkál, jelentős javulás kell a kapuban és a komplett védekezésnek ezzel együtt javulnia kell az Izland elleni csoportzáráson, hogy valós győzelmi reményünk és továbbjutási esélyünk maradjon.

A mai találkozón Máthé Dominik 8, Lékai 6, Szita 4 gólt dobott. Mindenképpen pozitív, hogy Lékai mellett most a két átlövő is jobban teljesített, fontos gólokat szereztek. Kedden tehát Izland ellen zárjuk a csoportkört, s a továbbjutáshoz mindenképpen győznünk kell, de még akkor is előfordulhat, hogy hármas holtverseny lesz a két továbbjutó helyen, amikor is a gólarány számítana, tehát nem elég szimplán csak megverni az északiakat, 4-5 góllal kellene azt megtenni minimum. Lehetetlen küldetés? Nem, de csak akkor lehetséges, ha mind védekezésben, mind pedig támadásban a legjobbjukat hozzák a mieink, s végig maximálisan koncentrálnak.

FRISSÍTÉS:

Az esti meccsen Izland is csak 1 góllal (29-28) verte meg Hollandiát, így az már eldőlt, hogy a magyar válogatott biztosan csak akkor juthat tovább csoportjából, ha legalább 3 góllal legyőzi Izlandot a záró körben. Az eddigiek láttán arra nem nagyon számíthatunk, hogy Portugália megveri a most is kiválóan játszó hollandokat, mindazonáltal az izlandiak produkciója hektikus, a mai meccsen is voltak remek periódusaik, de a második félidő közepén 7 percig gólt sem dobtak, ez idő alatt jött fel mínusz 4-ről döntetlenre, láthatóan tehetetlenek voltak a gyors lábú „tulipánosok” nyitott védekezésével szemben. Teljesítményük másik fontos eleme Pálmarsson játéka: ha ő elkapja a fonalat, a csapat is hasít, ha nem megy neki, a csapatnak sem megy.

Szóval kell kedden szerencse, magyar remeklés és egy gyengébb Pálmarsson. Nem lehetetlen, de, hogy minden nekünk klappoljon majd, ahhoz kisebb csoda szükséges. Meglátjuk.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-01-16

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami