Jégkorong vb: megszorongattuk Dániát a nyitányon

Szerző: Mátay Balázs

2023-05-13

Nem borult a papírforma a magyar jégkorong-válogatott bemutatkozásán az elit-világbajnokság nyitányán. A mieink a finnországi Tamperében az A-csoport első körében Dániától kaptak ki 3-1-re. Kevin Constantine alakulata nem volt messze a bravúrtól, ám nem bírt az NHL-ben hokizó, két gólt szerző (mindkettőt emberhátrányos helyzetben kaptuk) Ehlerssel és az emberhátrányos védekezéssel. Szépítő gólunkat 0-2 után az ex-fehérvári Sofron szerezte a most is a Volánban hokizó Bartalis asszisztja után.

Összességében kiválóan helytállt a magyar nemzeti csapat, s ha kicsit élesebb a kapu előtt, többet próbálkozik a kapuralövésekkel, nem jön mindig még egy utolsó utáni passz jó helyzetben, akkor még szorosabb lehetett volna, akár pontszerzéssel. Mert bár egy hajszállal láthatóan gyorsabb, „élesebb”, ezen a szinten rutinosabb alakulat az északi, igazából ezt a különbséget a már említett Ehlers és a további európai elitligákban és tengerentúli bajnokságokban szereplő játékosainak köszönheti, nem a két csapat közötti tudásbeli különbségnek.

A folytatásban lehet építeni erre a produkcióra, ám a felkészülési találkozók után most is egyértelműen megmutatkozott, hogy kevés a kapuralövés, a helyzet, így a gól is. Márpedig a bennmaradáshoz nem elég meccsenként 1-2 alkalommal betalálni, ebben mindenképpen több kell.

Holnap délelőtt 11.20-kor az Egyesült Államok ellen aligha van sok esélyünk arra, hogy a góllövést ellenük gyakoroljuk majd az eddigieknél eredményesebben, ám a maihoz hasonló bátor és némileg szerencsésebb hokival meg lehet szorongatni az alapvetően NHL-es játékosokkal felálló ellenfelet.

(Fotó: Vörös Dávid/MJSZ)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2023-05-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Alba: hajrávereség Zalában

Alba: hajrávereség Zalában

Hetek, sőt, immár hónapok óta gyakorlati tét nélkül játssza mérkőzéseit a férfi kosárlabda NB I felsőházában az...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami