Jégkorong: nyolc Volánossal kezdjük meg a vb-hangolást

Kevin Constantine, a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya – aki egyben a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője is – ma kihirdette a májusban kezdődő elit vb-re hangoló nemzeti csapat első, 23 fős keretét, amelyben a rutinosabb fehérvári (Stipsicz, Bartalis, Hári, Magosi, Erdély) kulcsemberek még nem szerepelnek, a fárasztó ICEHL-idényt követően ezzel kapnak egy kis plusz időt a feltöltődésre, illetve vannak köztük, akik nem teljesen egészségesek, mint ahogy néhány légiós is hiányzik még, akiknek nem ért véget klubjukkal a szezon.

Összességében így is erőteljes a fehérvári dominancia a keretben, ugyanis a Volánt nyolc hokis képviseli a vb-felkészülés első szakaszában, míg a BJAHC-t négy, a DVTK-t és a Gyergyót 2-2 játékos reprezentálja Constantine 23-as névsorában, amellyel április első bő két hetében 4 tesztmeccset is játszik Miskolcon a magyar válogatott. Ukrajna ellen 5-én és 6-án, Japánnal szemben 14-én és 15-én gyakorol majd, hogy aztán néhány pihenőnapot követően április 20-21-én, idegenben kétszer összecsapjon Lengyelországgal is. A most behívott játékosok április elsején kezdik a munkát Miskolcon.

A 2023-as elit-jégkorong-világbajnokságot május 12-28. között Finnország és Lettország rendezi közösen. A magyar válogatott az A-csoportban szerepel, s minden csoportmeccsét a finnországi Tamperében játssza majd. A mieink célja egyértelműen a bennmaradás, amihez a nyolccsapatos csoportban (Dánia, USA, Franciaország, Svédország, Finnország, Németország, Ausztria társaságában) az utolsó helyet kell elkerülni.

Az ellenfelek ismeretében ez rendkívül nehéz feladat lesz, hiszen az összes meccsünkön az ellenfél lesz az esélyesebb, ugyanakkor maximális koncentrációval, jól záró védelemmel, kiváló erőnléttel és a lehető legjobb helyzetkihasználással Ausztriát és talán még Dániát valamint Franciaországot, nagyon kivételes esetben Németországot meg tudjuk lepni, ellenük adódhat a legtöbb sansz a győzelemre. Vélhetően lesznek körbeverések, így egy győzelem szinte biztosan nem lesz elég a megkapaszkodásra.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-03-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami