Jégkorong: fegyelmi indult Hári ellen a nyilatkozata miatt

Mint ismert, vasárnap zsinórban negyedszer is vereséget szenvedett a Magyar Kupa döntőjében a toronymagas favorit Hydro Fehérvár AV19. A szétlövésben eldőlt találkozó harmadik harmada előtti szünetben igen keményen nyilatkozott a vezetőbíróról a Volán csapatkapitánya. Hári János azt mondta: ” „a bírók kicsit próbálják elcsalni a meccset, de ezt már megszoktuk a Soós Danitól, úgyhogy ez sem zavar minket túlságosan” – ezt követően azonnal támadásba lendült a fegyelmi gépezet.

– Hári János, a Hydro Fehérvár AV19 játékosa a vasárnapi Magyar Kupa-döntő harmadszünetében adott televíziós interjúban a játékvezetésről is beszélt. A Játékvezetői Munkacsoport vezetője már a mérkőzés alatt hivatalosan jelezte a Fegyelmi Bizottság elnökénél az eljárás kezdeményezését a nyilatkozattal kapcsolatban. A testület a mérkőzés másnapján a játékost foglalkoztató sportszervezetet tájékoztatta az eljárás megindításáról, a fegyelmi vétség elkövetésének gyanújáról. 

A Sportfegyelmi Szabályzat 3. § (1) f) aa) alapján „fegyelmi vétséget követ el az, aki nagy nyilvánosság előtt az emberi méltóságot sérti. Azt a versenyzőt, vagy sportszakembert, aki a jégkoronggal összefüggésben bárkit nyilvánosan, súlyosan becsületsértő kifejezésekkel illet, az ellenfél versenyzőit, saját játékostársát, az edzőket, sportvezetőket, illetve a versenyrendszert kiíró szövetség, és az abban résztvevő sportszervezetek sportszakembereit illetően, fegyelmi felelősségre kell vonni.” A Sportfegyelmi Szabályzat 3. § (2) szerint „különösen súlyos sportszerűtlenségként értékelendő a versenybíróság és a játékvezetők sértegetése.” 

Az ügyben jelenleg információgyűjtés zajlik. A Fegyelmi Bizottság minden körülmény megismerése után a csütörtöki ülésén hozza meg határozatát. 

Az MJSZ elkötelezett a versenyrendszer és szereplői védelme, valamint a sport tisztasága mellett. – áll a Magyar Jégkorong Szövetség közleményében.

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-01-31

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami