Ismét Vidi lehet a Vidi? Kiszállt a MOL a fehérvári fociból

Szerző: Mátay Balázs

2023-06-02

A magyar sport legnagyobb támogatója, a MOL ma közleményében jelentette be, hogy 13 év után nem szponzorálja tovább az elmúlt években már MOL Fehérvár FC néven szereplő székesfehérvári labdarúgó csapatot. Mindez azt jelenti, hogy a jövőben semmilyen formában nem viseli a MOL nevet a Vidi. Azt nem tudni, hogy a stadion elnevezésén is változtatni kell-e, avagy sem, igaz, a helyi sportbarátoknak a Vidi az mindig Vidi maradt, a stadion pedig Sóstói Stadion, tehát nem a név a fontos…

Úgy tudjuk, az olajipari cég kiszállási szándékát már korábban közölte a piros-kék klub tulajdonosával a MOL illetékes vezetője, ám az teljesen nyilvánvaló, hogy a szándék végére a pontot a csapat minősíthetetlen bajnoki szereplése és utolsó pillanatig kérdéses NB I-es bennmaradása tette oda.

Sokan teszik fel most a kérdést: „na, de mi lesz most?” A válasz nem egyszerűen fekete vagy fehér, sőt, kifejezetten bonyolult. Az kétségtelen tény, hogy a klub tulajdonosa Magyarország egyik legtehetősebb embere, Garancsi István nincs pénzszűkében, cégei évente több száz milliárdot forgatnak, tehát, HA AKARJA, simán finanszírozza tovább gond nélkül a Vidit. A nagy kérdés az AKARATON van! Amennyiben az megvan, semmit sem fog érezni a klub, a csapat a MOL  kivonulásából.

Azonban, ha a tulajdonos úgy gondolja, hogy nem önti a „zsetonokat” számolatlanul a klub költségeire, visszafogja a költekezést és nem óhajt többet beleinvesztálni a Vidibe, mint a MOL ideje alatt, főleg az utóbbi években, amikor már érezhetően lefelé indult meg a csapat szekere, akkor egy vegetációs időszak jöhet, megjósolhatatlan eredményekkel. Tudjuk persze, itt az élő példa, a Kecskemét: egy-egy szezonban lehet csodát tenni a Vidi megszokott éves költségvetésének töredékéből is, ám erre alapozni nem lehet, ezek az eredmények általában pünkösdi királyságot jelentenek, ami nem tart sokáig.

A harmadik verzió az, ami a legrosszabb: a tulajdonos úgy dönt, ő is kiszáll, megpróbálja eladni a klubot. Ebben az esetben egy kaotikus nyári időszak jön, érdemi igazolásokra nem lehet számítani, jöhetnek a klub tehetséges ifjoncai és a maradókkal együtt próbál a szakmai stáb egy első osztályra alkalmas csapatot összerakni.

Nincs további út, ezek a verziók lehetségesek. Ezek fényében igazán izgalmas napok, sorsdöntő hetek jönnek a Vidi életében. Apropó, Vidi! Időről időre felröppen, hogy a Videoton cégcsoport újra belép a támogatók közé és ismét hivatalosan Vidi lehet a Vidi. Most nem tudunk hasonló törekvésről, korábban már többször nyilatkoztak az illetékesek, hogy a cégcsoport nem óhajt újra a klub mögé állni. Persze, ez a mostani egy új helyzet, még az sem lehetetlen, hogy újra szorosabb lehet a holding és a sportklub kapcsolata.

A tulajdonos már nyilván tudja, mit akar és hogyan. Már csak az a kérdés, mikor jelenti ezt be? Egyáltalán bejelent-e bármit is, vagy csak úgy jönnek a történések és csak a már megtörtént változásokat kommunikálja a klub.

Egyelőre nagy a csend a Vidinél, hivatalosan a menedzsment még nem reagált semmit a MOL kiszállása és a jövővel kapcsolatban sem.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-06-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami