Ismét sikerült elbuknia a Volánnak a döntőt!

Szerző: Mátay Balázs

2022-01-23

Azok után, hogy az elődöntőben egy harmadnyi jó játékkal is 5-0-ra kiütötte a Ferencvárost a jégkorong Magyar Kupa elődöntőjében a Hydro Fehérvár AV19, aligha hitte bárki, hogy belelép ugyanabba a folyómederbe a fináléban a DEAC ellen, mint tavaly, amikor hatalmas meglepetésre kikapott jóval szerényebb képességű ellenfelétől. Újra sikerült ez a nem akármilyen negatív bravúr a Volánnak, amely hihetetlen körülmények között bukott el 4-3-ra. De csak és kizárólag saját magát hibáztathatja érte, mert ahelyett, hogy a saját játékát és tempóját játssza végig, s behúzza 3-4 góllal a végső összecsapást, megint tartaléklángon égett, megint nem volt ott maximálisan fejben a találkozó első felében.

Kevin Constantine csapata alaposan bealudt a kezdést követően, kétgólos hátrányba került az első harmadban, majd a második játékrészben már 0-3 volt, amikor elkezdett „üzemi hőfokon” pörögni. Vissza is jött a meccs hajrájára 3-3-ra, úgy, hogy szinte felborult a pálya, a fehérvári kapuban Tirronennek annyi dolga volt majdnem 20 percen át, hogy nézze a meccset, kapuja közelében sem jártak a hajdúságiak… Aztán jött egy buta – és túl szigorúan megítélt – Petan szabálytalanság és kiállítás 4 perccel a befejezés előtt, az emberelőnyt pedig egy – ezen már az előzmények ismeretében csodálkozni sem lehet – szerencsés, megpattanó lövéssel gólra váltotta a DEAC.

Ezt követően hiába ment előre a „fehérvári fergeteg”, csak egy dupla emberfór jött össze az utolsó percre, sőt! A kapust is levitte Constantine, így hat a három ellen (!!) rohamozhatott szűk egy percig a hazai pályán játszó egylet. A DEAC-nak és kiváltképp Hetényi kapusnak sikerült széttördelnie jó közbeavatkozásokkal, közbevetődésekkel, apró szabálytalanságokkal ezt a hármas előnyt, így a debreceniek túlélték a szinte túlélhetetlent, ezzel pedig megint megnyerték a kupát! Az összképet nézve nem érdemtelenül, de hatalmas mázlival.

A Volánnál pedig újra, már sokadszor fel kell tenniük a vezetőknek a szakmai stáb és a játékosok felé a kérdést: miért képtelenek egy papíron jóval szerényebb képességű ellenféllel szemben végig normálisan koncentrálni? Miért képtelenek tudásuknak megfelelően hokizni az első perctől, miért kell ehhez megvárni azt, hogy „égjen a ház”?? Tavaly ebbe az akkori edző belebukott. Kérdés: most mi lesz? Constantine tekintélyes, remek edző, aligha segítene sokat, ha a bajnoki hajrá előtt elküldenék. Ugyanakkor ez a fajta hozzáállás nem megengedhető, mert ennek a Volánnak minden más magyar klubcsapatot illenék megvernie, ráadásul simán. Erősebb bajnokságban játszik, s jelentősen erősebb a kerete is, mint bármely más honi egyletnek.

Ezek után nincs mese: az ICEHL alapszakaszának a hajráját kell megnyomniuk, hogy már most bebiztosítsák a rájátszásba jutást. Azaz: jöhetnek a közönség-engesztelő győzelmek!

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2022-01-23

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami