Ismét az élen a Dévay testvérek!

Szerző: garanddesign

2021-07-18

A székesfehérvári Dévay Márk és testvére, Zsombor továbbra is dicsőséget szerez Székesfehérvárnak! Márk a Bundesliga triatlon versenysorozat csapatversenyén első helyezést ért el, Zsombor pedig a Szupersprint Triatlon Eb-n U23-ban bizonyított, mint legjobb magyar, így kvalifikálta magát a vb-re!

 

Kitzbühelben rendezték meg a Szupersprint Triatlon Eb-t, melyen két magyar bizonyította tudását az „A” döntőben: Dévay Márk és Dévay Zsombor. Márk a versenyen erős úszással kezdett, a kerékpározás elején három fős szökésben volt. Próbálta tartani az előnyt, de két társa nem volt ebben partner. A négy körös kerékpár felénél beérte őket a boly. Ez a próbálkozás sok energiát kivett a lábából, így végül a 20. (Elit 14.) helyen végzett. (Ami mindenképpen csodás eredmény!)

Dévay Márk és Dévay Zsombor Kitzbühelben

Fotó: Dévay Zsombor FB-oldala

Zsombor pedig – bár az úszás során a mezőny második felében jött ki a vízből -, brutális bringázást mutatott be, így felért a nagy bolyba, ahol harmincan pattantak le a kerékpárokról a depóban, s kezdték meg a futást. Olyan keményen küzdött, hogy a 22. (U23 – 9.) helyen végzett!

Ez volt az első elit bajnokság, amint elindultam, és nagyon örültem, hogy végre együtt állhatok a rajthoz a testvéremmel és Európa legjobbjaival mérhetem össze tudásomat!” – mesélte a fehérvári sportoló – „A verseny nagyon nehéz volt, mivel az U23-as korcsoport a felnőtt elitekkel versenyzett az elődöntőben és a döntőben is. Már a továbbjutás is sikerélmény volt számomra, de a döntőben is keményen küzdöttem, így az abszolút 23. és a saját korcsoportomban a 9. helyet sikerült megszereznem. Vasárnap a váltónk is remekül helyt állt két nehéz nap után a pályán. Még két évig ebben a korosztályban versenyzek, így számítok arra, hogy ennél is jobb helyezéseket fogok majd elérni a jövőben. Emellett ezzel az eredménnyel kvalifikáltam magam a VB-re. Márkkal versenyezni azért jó, mert tudjuk egymást segíteni, össze is dolgozunk, amikor csak tudunk és motiváljuk egymást.”

Zsombor keményen küzdött a versenyen

Dévay Zsombor FB-oldala

Zsombor a verseny után pihent egy kicsit – ezért kihagyta az OB-t -, majd neki is állt készülni a tiszaújvárosi EK-ra (ami július 17-én lesz) és a VB-re (mely időpontja: augusztus 21). A kettő között pedig egy edzőtábort is beiktat majd testvérével.

S amíg Zsombor rövid szünetet tartott, bátyja „beugrott” a német Bundesliga második fordulójára, ahol az EJOT-Team TV Buschhütten csapat színeiben mérettette meg magát. A vasárnapi versenyre pénteken érkezett a meghívó, így szombaton már el is repült a váltó bajnokságra, ahol Németország legerősebb csapatával első helyezést ért el.

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/07/08/ismet-az-elen-a-devay-testverek

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by garanddesign

2021-07-18

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This