Ismét adakozott a rászorulóknak a Vidi

Szerző: Mátay Balázs

2022-12-19

A karácsony közeledtével régi hagyomány, hogy Székesfehérvár sportegyesületei is csatlakoznak különböző adománygyűjtő akciókhoz, vagy maguk gyűjtenek a rászorulóknak. Nem kivételek ez alól a MOL Fehérvár FC labdarúgó csapatai. Idén a férfiak mellett az immár NB I-es női alakulat is kivette a részét a jótékonyságból.

Ki kell azt is emelni a Vidi esetében, hogy nem csak karácsony előtt gondolnak azokra, akiknek segítségre van szüksége, hiszen idén többek között gyűjtött a kárpátaljai menekültek számára, illetve a klub korábbi U14-es bajnoka, Horváth Máté Bendegúz gyógykezelésére is.

Ezúttal Toldi Gábo vezetőedző, valamint Fiola Attila, Dárdai Palkó és Szabó Levente a Petőfi Kultúrtanszékre látogatott el, ahol Fezen és barátai által szervezett jótékonysági karácsonyon vettek részt. A Vidi-küldöttség a program elején vendégeskedett, ahol a közös fotózkodáson és autogramosztáson túl még egy kis karácsonyfa-díszítés és csocsózás is belefért a programba, a 100 rászoruló gyermek az ajándékokat az egész délután tartó programsorozat végén vehette át.

Az első csapat által gyűjtött egymillió forintból, valamint a Fiola Attila, Nego Loic, Schön Szabolcs, Dárdai Palkó által aláírt válogatott mezekből befolyt összegből a fenti esemény mellett támogatták a Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központot (korábban Fejér Megyei Gyermekotthon), valamint a Magyar Máltai Szeretszolgálat székesfehérvári támogató szolgálatát is.

A női csapat felajánlott egy dedikált mez a rászorulók számára: Gajdóczi Tibor vezetőedző együttese az Adni Jó Kupa-csapatának ajánlotta fel a beérkező összeget. A XIV. Adni Jó Kupa bevételét Kovács Hunor gyógykezelésére szánják a szervezők, a kupának otthont adó Csíkvári úti Vidi-utánpótlás által használt műfüves csarnokot pedig december 17-én díjmentesen bocsátotta a jó ügy érdekében focizó csapatok rendelkezésére a Vidi, amelynek szurkolói is kivették a részüket az adakozásból: az RBD élelmiszert és tisztálkodási szereket gyűjtött a rászorulóknak, a „G-Pont” szurkolói csoport pedig 85 vidis sálat ajándékozott az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központnak, a sálak számát pedig a klub megduplázta, így összesen 170 gyermek karácsonyfája alá kerül majd vidis ajándék.

(Fotó: MOL Fehérvár FC)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-12-19

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami