Ingyenes futóedzések a Haleszban és a Palotavárosi Tavaknál

Szerző: Mátay Balázs

2021-08-13

Sérült térde ellenére több futóversenyt is tervez az év hátralévő részére Szatzker Csaba, aki a Szondi SE és az Önkormányzat együttműködésének köszönhetően Halász Tímeával és Kovács József Csabával hetente kétszer tart ingyenes futóedzést, tanácsadást a Haleszban és a Palotavárosi tavaknál. – írta Temesvári Márta a fehervarihirek.hu-n

„Sajnos a tavalyi év elég rosszul zárult, s nemcsak azért, mert a járványhelyzet miatt rövidebb volt a versenyszezon.” – árulta el Szatzker Csaba – „Az addig is problémás térdemet ugyanis nagyon megerőltettem. Sokkal többet futottam aszfalton, mint amit elbírt. Korábban segített a kollagén terápia, ám azzal se lehet a végtelenségig húzni! Amikor egyre nagyobb lett a probléma, úgy döntöttem, hogy inkább visszaveszek a futás mennyiségéből és intenzitásából. Így csak minden másnap róttam a kilométereket, mellőztem a gyors tempót és kerültem az aszfaltot. Inkább erdőben, földutakon edzettem. Ehhez még hozzátettem annyi biciklizést és úszást, amennyi az időmből és az energiámból kitelt.”

Közben – mivel tavaszig a futóversenyek is leálltak – az ismerőseivel „virtuális versenyekkel” szórakoztatták magukat. Csaba lába hónapokig nem javult, de nem is romlott (legyünk optimisták!), aztán tavasztól rohamos gyógyulás volt észlelhető. Egyre többet tudott futni, bár továbbra sem intenzíven.

A fentiek fényében nagyon örült neki, hogy a májusban beinduló versenyeken már részt tudott venni: korosztályos harmadik helyezést ért el a pusztaszabolcsi „Négy Évszak Maratonon”, első lett a Schmidt Ferenc Péti Terepfutó versenyen, s különösen értékes számára a hatodik helyezés a Tisza-tó körbefutása során. (Ezt az ultrát egy négyfős csapattal tette meg, mely tagjainak átlagéletkora: 55 év!) Futott még két budapesti félmaratont „a felkészülés jegyében”, beiktatta a TESZ futást Székesfehérváron és részt vett egy nagyon egyedi hangulatú éjszakai futóversenyen, mely középpontjában a Budai Vár állt.

„A makacs sérülés miatt nem igazán tudtam komoly edzésmunkát végezni, s ez látszik is az időeredményeimen.” – mesélte a népszerű sportoló – „Persze, emiatt nem vagyok csalódott, hiszen végül is tudok futni, s a mozgás öröme a lényeg. Nem 58 évesen szeretném megváltani a világot, hanem egyszerűen csak szeretném jól érezni magamat a bőrömben, amit nekem a futás biztosít. Sok versenyt tervezek az idei év hátralévő részére, amitől már önmagában is azt várom, hogy fokozatosan javuljak. Ráadásként elkezdtem a futásomba egyszerű futóiskolai elemeket beépíteni, hogy erősítsem a lábaimat. Bakonycsernye, Zamárdi, Naplemente Félmaraton, UB, Siófok, Veszprém, Kékestető a biztos pontok az idei versenynaptárban, de még biztosan jönnek hozzá más versenyek is.”

Megjegyezte, hogy a Szondi SE-ben formálódik egy nagyon erős csapat, mely motorja Kékesi Mihály, aki rengeteg energiát öl a szabadidős szakosztály munkájába. Misi emellett remek futó is: korosztályában az ország egyik legjobbja! Csaba ezért is örül annak, hogy edzőjeként is látja fejlődést. (Ahhoz, hogy Misi 60 felett is a legjobbak között legyen, heti 100 km felett kell futnia!)

A cikk  folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/08/10/ingyenes-futoedzesek-a-haleszban-es-a-palotavarosi-tavaknal

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2021-08-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This