Idén remekelnek a Rotpunkt tagjai

Szerző: garanddesign

2021-04-22

Izgalmasan kezdődött az idei év a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai számára: több versenyen is részt vehettek az elmúlt hónapokban a fiatalok, s csodás helyezéseket sikerült elérniük. A Rotpunkt gyermekei sajnos pár hónapja nem tudnak magasfalon gyakorolni, mivel Székesfehérváron egyetlen magasfal létezi csupán az egyik általános iskolában, mely a vírushelyzet miatt jelenleg zárva van. Így a fiatalok a Redrock Falmászóteremben edzenek, ahol a boulderezésre helyezik a hangsúlyt.
„Néha feljárunk a budapesti edzőtermekbe is. Minél idősebb valaki és minél elkötelezettebb, annál sűrűbben látogatja a fővárosi termeket” – mesélte az egyik anyuka, Farkas Petra, kinek gyermekei, Pajor Natália és Pajor Vince több versenyen is igen szép eredményt ért el.
„Sajnos nagy nehézséget okoz, hogy a Covid miatt a magasmászást nem tudják a gyerekek fejleszteni. Nati most lépett abba a korosztályba, ahol már előmászásban kell haladnia, ami azt jelenti, hogy nem felülről biztosítják, hanem ő viszi fel a köteleit. Mivel ezt a területet nem fejleszthette eddig, így ilyen versenyeken jelenleg nem tud elindulni. Bár ő leginkább a bouldert szereti, így annyira nincsen elkeseredve szerencsére. Az edzőnknek egyébként hamarosan gyermeke születik, így megint változás áll be az életünkben, hiszen új trénert kapunk. Bízom benne, hogy zökkenőmentes lesz az átállás.”

A nehezen megoldható edzések ellenére a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjainak több ízben is lehetősége nyílt arra az utóbbi hetekben / hónapokban, hogy széles körben is megmutassa tudását.

Iszkaszentgyörgy / piramis: Aki szeret mászni, az mindenhol mászik… (Fotó: Pajor István)
Iszkaszentgyörgy / piramis: Aki szeret mászni, az mindenhol mászik… (Fotó: Pajor István)

Az említett versenyeken az alábbi eredmények születtek:

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/04/13/csodas-eredmenyeket-ertek-el-a-fehervari-rotpunkt-sziklamaszo-egyesulet-tagjai/

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-04-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami