Idegenben jött Huszti első sikere a Vidi kispadján

Szerző: Mátay Balázs

2022-10-29

Egy kupavereség és egy bajnoki döntetlen után megszerezte első győzelmét a MOL Fehérvár FC kispadján Huszti Szabolcs az NB I-ben (OTP Bank Liga). A Vidi a néhány napja ugyancsak edzőváltáson átesett Budapest Honvéd otthonában tudott nyerni Kodro parádés lövésével, szép góljával. Ez egyben a piros-kékek első idegenbeli bajnoki sikere ebben a szezonban, sőt, az elmúlt idényt is figyelembe véve április óta az első. Éppen itt volt már az ideje.

Ezzel a 3 ponttal előreugrott a 7. helyre a tabellán az összességében 15 egységgel rendelkező alakulat, de ami ennél sokkal jobb hír a fehérvári szurkolók számára, hogy hosszú idő után egy jól küzdő, koncentrált Vidit láthatott a pályán, ami feltétlenül biztató a jövőt illetően, noha a hurráoptimizmusnak még nem jött el az ideje.

A következő körben, november 6-án, vasárnap este 8-kor jön a Ferencváros elleni rangadó (bár ez a jelző kissé túlzó a két gárda jelen helyzetében, de a hagyományok alapján feltétlenül az), amelyen még a mai produkciónál is több kell a siker, de még a pontszerzés érdekében is.

Elsősorban hátul nagyon koncentráltnak kell lenniük a játékosoknak, nem fér bele a meccsenkénti „hagyományos” 4-5 (néha ennél is több) hajmeresztő baki, labdaeladás a saját kapu előterében, vagy helyezkedési hiba, miként elől sem fér bele, hogy 3-4 ziccert elpazaroljon a csapat. Ugyancsak fontos lesz, hogy a középpályán ne tudjon átrohanni a Fradi, működjön a szűrés is megfelelő mértékben.

Abban biztosak lehetünk, hogy Huszti és legfőbb „oldalbordája”, Toldi Gábor pályaedző megfelelően felkészíti a csapatot, ám a zöld gyepen mit sem ér ez, ha a játékosok nem tudják a megbeszélt taktikát betartani és nem csúsznak-másznak a siker érdekében. Utóbbival azért talán nem lesz, nem lehet probléma, mert mi más motiválhatná jobban a sokak által már leírt játékosokat, mint a listavezető, címvédő és friss EL-nyolcaddöntős elleni ütközet?

(Fotó: MOL Fehérvár)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2022-10-29

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami