ICEHL: Volán vereség Klagenfurtban

Szerző: Mátay Balázs

2024-02-13

A közelmúltban a Red Bull Salzburg-fóbiáját már leküzdötte hazai pályán és idegenben is egy-egy győzelemmel a Hydro Fehérvár AV19, így sokan bíztak abban, hogy a listavezető és egyre inkább új mumussá váló Klagenfurt ellen is sikerül végre nyernie az osztrák nemzetközi ligában (ICEHL) a válogatott mérkőzések okozta szünetet követően. A bravúr nem jött össze, az ebben a szezonban brutálisan erős KAC jobb hajrával 5-2-re nyert, de semmi szégyenkezni valója nincs a Volánnak, amely kétszer is vezetett.

Mihály Ákos már a 3. percben vezetést szerzett a koncentráltan hokizó fehérvári csapatnak, amit Ganahl rögtön a második harmad kezdését követően kiegyenlített. Erre volt válasza Kiss Dávid alakulatának, amely a 26. minutumban Magosi révén visszavette a vezetést. Hat perccel később Mursak egalizált másodszor is a KAC oldaláról, majd alig két perccel később egy emberelőnyt kihasználva a szlovén klasszis először szerzett vezetést a hazaiaknak.

A következő emberelőnyét is kihasználta a Klagenfurt a Petersen révén a 45. percben, s innen már nem volt visszaút a Volán számára. Becsülettel próbálkozott, de nem talált fogást az osztrákokon, akik jobb emberelőnyös hokijuknak köszönhették győzelmüket, mert három előnyös szituációból kétszer is gólt szereztek, miközben a Volán négyből egyet sem tudott kihasználni, még 6 a 4 ellen hokizva sem, ráadásul egy büntetőt is elhibázott. Ezen a rájátszásra feltétlenül változtatnia kell. Egyébként még Gomboc is betalált a végén, de ennek már nem sok jelentősége volt.

A Hydro Fehérvár AV19 tartja 2. helyét a tabellán, 3 pont az előnye a Salzburg előtt, négy fordulóval az alapszakasz vége előtt. Kulcsfontosságú meccs lesz a következő a kék-fehérek számára, akik pénteken (február 16.) 19.15-kor a Linz alakulatát fogadják, mielőtt elmennek a befejező három mérkőzéses idegenbeli minitúrára. Ahhoz, hogy legyen esély megtartani a BL-t is érő 2. helyet, a pénteki derbit meg kell nyernie, majd aztán a maradék hármat is, mert arra számítani, hogy a Salzburg még sok pontot hullajt, nem lehet.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2024-02-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami