ICEHL: újra a hosszabbítás döntött, nem ide…

Szerző: Mátay Balázs

2023-02-24

Utolsó hazai mérkőzésén az idei meglepetéscsapatot, a 3. helyen tanyázó Innsbruckot fogadta az osztrák bázisú jégkorong bajnokság, az ICEHL alapszakaszában a Hydro Fehérvár AV19. A tavaly döntőig menetelt alakulat sok pontot hullajtott nyerő helyzetből, és ebből is nagyon sokat a tabella második felében álló csapatok ellen, ez pedig sokba került, ugyanis az már e mérkőzés előtt tudható volt, hogy a közvetlen rájátszást jelentő első hatosba nem fér be. Ma is demonstrálta, hogy miért: nem tudta megőrizni előnyét a véghajrában, majd a hosszabbításban ki is kapott 5-4-re, így a várt 3 helyett újra csak 1 pontot szerzett…

Ebben az idényben 12 hosszabbításos meccsből mindössze négyet tudott megnyerni, ami nagyon gyenge produkció, főképp, hogy ebből a 12-ből nyolc esetben a véghajrában bukta el a 3 pontot. Csak ezt a tényt nézve, ezeken a meccseken minimum 8-10 pontot bukott Kevin Constantine alakulata, ha pedig hozzátesszük, hogy a Volán mögött végző 5 csapat ellen összesen 22 (!!) pontot szórt el, akkor meg is van az a mennyiség, ami a tavalyi sikercsapatot és az ideit megkülönbözteti, pedig nem történt nagy változás a keretben.

Igaz, hogy a távozók helyére érkezők közül hárman nem váltak be, idő előtt meg is váltak közülük, de a legnagyobb érvágás Brady Shaw távozása volt, aki új csapatában, az Innsbruckban szárnyalt egész idényben, vezeti a pontlistát és ma is ő szerezte a tiroliak győztes gólját a hosszabbításban.

Persze, még nincs vége a szezonnak, van még hátra vasárnap egy linzi kiruccanás, amelynek egy tétje van, a 7. hely. Éppen 3 ponttal tart előrébb az osztrák gárda, mint a Volán, így egy esetleges győzelemmel beérné és meg is előzné riválisát a fehérvári egylet, aminek annyi jelentősége volna, hogy a „pre-play-off”, a rájátszásért vívandó párharcra ellenfelet választhat a 9-10. helyezett csapatok közül, s a jelenlegi formákat tekintve nem mindegy, hogy a jól hajrázó Asiago, vagy az utolsó életben maradást jelentő pozícióért nagy versenyfutásban lévő Graz-Pustertal kettős valamelyike jut majd számára az egyik csapat második győzelméig tartó párharcban.

Igaz, az idei szezont nézve egyik sem lenne könnyű rivális, de talán a Pustertallal járna legjobban a Volán, hiszen ellene a tavalyi negyeddöntőben is söpréssel ment tovább, s az eddig egymás ellen lejátszott találkozók összmérlege is komoly Volán fölényt mutat (9 győzelem, 3 vereség), hasonló mérlege más csapatok ellen nincs a mezőnyben, legfeljebb a Ljubljana ellen, ám a szlovén gárda idén nem jut sem a rájátszásba, sem a „pótvizsga” szakaszba.

Érdekességképpen: az Asiago ellen 2 győzelem, 2 vereség, a Graz ellen 1 győzelem, 3 vereség, a Pustertal ellen 3 győzelem, 1 vereség gyűlt össze idén, ez alapján is az olasz Pustertal (Pusteria) ígérkezik a testhezálló ellenlábasnak a ráadásban.

Vasárnap tehát kiegyenesedik minden kérdőjel, jövő héten pedig jön az a két vagy három derbi, ami eldönti, hogy nagy csalódással zárul ez az idény, avagy legalább a negyeddöntős szereplés összejön, ami önmagában csak sovány vigasz volna, ha nem jönne össze ott a továbbjutás legutóbbi döntősként, de egyelőre még ez a fázis is távoli…

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-02-24

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami