ICEHL: szenvedős Volán sikerrel indult a negyeddöntő

Szerző: Mátay Balázs

2024-03-03

Igazi playoff összecsapás végén örülhetett hosszabbításban kiharcolt 3-2-es győzelmének az osztrák nemzetközi jégkorong liga, a win2day ICE Hockey League (ICEHL) negyeddöntőjének első mérkőzésén a Pustertal ellen a Hydro Fehérvár AV19. Kiss Dávid együttese ezzel 1-0-ra vezet összesítésben a dél-tiroli alakulat elleni pároscsatában, a hétfői, újabb fehérvári meccs előtt.

A Volán jól kezdett, Atkinson és Leavens előkészítését követően Phillips révén már a 2. percben meg is szerezte a vezetést. Aki azt hitte, jön a gála, alaposan tévedett, mivel nagyon éles volt az ellenfél is, voltak helyzetek itt is, ott is, de a második játékrész közepéig nem változott az eredmény. A 28. minutumban aztán Still, majd négy perccel később Ege révén két emberelőnyt kihasználva (újabb intő jel, hogy ez nem fog beleférni mindig, alaposan javulni kell az emberelőnyök kihasználásában és a hátrányos helyzetek kivédekezésében) egalizált, majd át is vette a vezetést a Pustertal.

A Volán azonban ebben az idényben nagyon erős mentálisan is, ami ezúttal – nem először – megmutatkozott, mert a harmatosabb második harmadot követően újra felpörgött, s a hajrában Atkinson, McGauley, majd Campbell volt a korong útja, amely utóbbi ütőjéről a vendégkapuba került.

A hosszabbításban nagyon koncentrált a Volán, így nem volt véletlen, hogy egy mélységi passzal Kuralt a ráadás 3. percében kilépett és szépen befejezte a ziccert, előnyhöz juttatva csapatát.

A tanulság még talán időben jött: hiába verte az elmúlt időszakban mindig a Pustertalt a fehérvári egylet, a rájátszásban bármi előfordulhat, itt már nem lehet lazulni, minden meccsen az első pillanattól az utolsóig koncentrálni kell, s nem szabad felvenni az ellenfél stílusát, mint most a középső harmadban a brusztolós, fizikális hokit, mert sorra jöttek a felesleges kiállítások, amiket szépen kihasználtak a Pustertal hokisai, akik ebben a műfajban a liga egyik legjobbjai.

Az, hogy a playoff mennyire más kávéház, mint az alapszakasz, mutatja, hogy a mezőny toronymagasan legjobb jelenlegi csapata, az alapszakasz-győztes Klagenfurt hazai pályán kapott ki 2-0-ra a rájátszásba csak egy, az Innsbruck ellen megnyert külön csata után becsúszó, alapszakasz tizedik Vorarlbergtől. Az egyik gárda negyedik sikeréig tartó sorozat vége még messze van, ám ez a bravúr sokat jelent lélektanilag a Vorarlbergnek.

Mint ahogy a Volánnak is sokat számít és sok tanulsággal szolgál a szűk győzelem. Pihenés nincs, folytatás hétfő este 19.15-kor, ugyancsak az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2024-03-03

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami