Hosszabbításos győzelemmel kezdtek hokisaink

Szerző: Mátay Balázs

2022-11-10

A Magyar Jégkorong Szövetség egykori elnöke, Dr. Sárközy Tamás jogászprofesszor emlékére rendeznek emléktornát ezekben a napoban Budapesten, a magyaron kívül a francia, az olasz, az ukrán és a Japán válogatott részévetelével. Az első meccsen egy alaposan megfiatalított magyar csapat állt ki (tulajdonképpen a rutinos kulkcsemberek fele pihenőt kapott az ázsiai kontines legeredményesebb, legnagyobb múltú alakulata elleni ütközetre. Kevin Constantine szövetségi kapitány (aki a Hydro Fehérvár AV19 trénere is) húzása bejött, mert bár csak hosszabbításban, de a mieink legyőzték a távolkeletieket, 3-2-es sikerükkel jó rajtot vettek. Főképp, hogy a másik meccsen az ukránok is a ráadásban „bírkózták le” 2-1-re az olaszokat, tehát mindkét győztes 2-2 ponttal startolt. A magyar találatokat Nagy Gergő (2) és Kiss Dániel szerezte.

A bemelegítő meccsen – hasonlóra is régen volt példa – mindössze három Volános hokis lépett jégre a válogatottban: az újonc Ambrus Gergő, a szintén nem túl nagy rutinal rendelkező Horváth Milán és Stipsicz Bence, akik jól is játszottak. A további hét fehérvári válogatottat (Horváth Dominik, Németh Kristóf, Erdély Csanád, Bartalis, Hári, Terbócs és a honosításra váró Henrik Nilsson) ezúttal nem nevezte Constantine, Vértes Nátán és Magosi Bálint pedig sérült, ezért nem lehetnek csapattagok. Persze a tréner taktikája érthető, hiszen a klubjukban folyamatosan velük dolgozik, s nyilván úgy ítélte meg, pihenjenek még a Japánok ellen az osztrák bajnoki hajtás közepette, illetve érthetően elsőre azokat akarta megnézni meccskörülmények között, akik nincsenek a szeme előtt folyamatosan.

A következő mérkőzésen, szombaton 15.00 órakor a mieinknél jelenleg magasabbra taksált, erősebb Franciaország következik, az A-csoportos mezőnyhöz viszonyítva ez lesz a legkomolyabb értékmérő, hol is tartunk a világ élmezőnye mögött közvetlenül nyilvántartott együttesekhez képest, ahová mi is szeretnénk eljutni további kemény munkával.

Ezen, valamint a vasárnapi zárómeccsen, amelyen vagy az olaszok vagy az ukránok lesznek fiaink ellenlábasai, már valószínűleg a legerősebb magyar válogatott korcsolyázik ki a Tüskecsarnok jegére.

(fotó: Nagy Gábor Sándor)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-11-10

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami