Hoppá! Constantine, szerződése ellenére nem tér vissza a Volánhoz!

Szerző: Mátay Balázs

2023-07-13

Derült égből a villámcsapás a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapatának vezetői számára, hogy élő, még egy évig érvényes szerződése ellenére Kevin Constantine vezetőedző – aki nem mellékesen a magyar válogatott szövetségi kapitánya is -, üzent, majd levelet küldött a mendzsmentnek, hogy ne várják, nem óhajt szabadsága leteltével visszatérni Fehérvárra a tengeren túlról!

Az amerikai szakvezető döntését családi okokkal, egy lakóhelyéhez közeli munkalehetőséggel indokolta. Az elnök és az általános igazgató is úgy nyilatkozott, hogy váratlan és csalódást keltő Constantine lépése, főleg úgy, hogy az új idény céljait és ehhez igazítva a játékoskeretet vele egyeztetve alakították ki, ráadásul jön a felkészülés jeges szakasza hamarosan, amikor már a tesztmeccsek is előtérbe kerülnek, s bizony ilyenkor nem könnyű egy igazán jó, alkalmas szakembert „leakasztani a szögről”…

A folytatásban egyelőre Kiss Dávid vezényli az edzéseket a Volánnál, a jeges szakasz kezdetéig (augusztus 14.) pedig várhatóan eldől, ki veszi át állandó szerződéssel a gárda irányítását.

Constantine a magyar válogatott vezetésétől is visszalépett, nem vállalja tovább a szövetségi kapitányi tevékenységet sem.

Az ügynek a szövetség és a Volán részéről is várhatóan lesz jogi folytatása, ami teljesen érthető is, mert abból nem lehet rendszer, hogy egy – amúgy remek – szakember csak úgy felrúg szerződéseket, mert számára kényelmesebb helyen, otthonához közelebb kapott egy jó ajánlatot és ő oda óhajt menni. Ha ez így működne, minden harmadik tréner bármikor távozhatna munkaadójától…

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-07-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami