Hazai jégen nulláztak hokisaink

Szerző: Mátay Balázs

2022-04-19

Két hét múlva kezdődik Szlovéniában a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság, amelyen a magyar válogatott is érdekelt lesz, sőt, kifejezetten a feljutásra hajt majd. Nos, az előkészületek alapján erre még gyúrni kell, nem is kicsit, mivel a másik fő favoritnak tartott szlovén csapat nagyon simán, 3-0-ra legyőzte együttesünket a két alakulat székesfehérvári felkészülési mérkőzésén. Az, hogy hármat kaptunk, oké, belefér, ha jó a támadójáték, azonban az most nemhogy jó nem volt, de gyakorlatilag két harmadon keresztül alig létezett. 40 perc alatt 4 (!!) kapura lövésünk volt, ami jégkorongban nagyon alacsony, semmiképpen sem egy feljutásra aspiráló nemzeti egylethez méltó.

Még szerencse, hogy van ez a két hét és lesz még két tesztmeccse Sean Simpson alakulatának, amelyeken talán sikerül egy kicsit ütőképesebbé formálni a magyar csapatot. Pénteken Ukrajnával, jövő héten csütörtökön pedig az ugyancsak felfelé kacsintgató Dél-Koreával csapnak össze Hári Jánosék a Vasas Jégcentrumában, Budapesten.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ebben az összeállításban, mint ma, régen nem játszott a válogatott, sőt, pontosa ilyenben még soha, így az összeszokatlanság is szerepet játszott a harmatos produktumban. Most a napi közös gyakorlásokon lehet, sőt, kell összecsiszolódni.

A nemzeti egyletben jelenleg hat székesfehérvári hokis van, Stipsicz sérült, ő biztosan nem lehet ott Ljubljanában a vb-n, illetve Bartalis sem egészséges, s még napokat kell várni, mire kiderül, ő utazhat-e a válogatottal. Nagy szükség volna rá, mint ahogyan erősödünk majd a finn bajnoki bronzmeccs után jövő héten érkező Sebőkkel is. Szintén kulcsjátékos Galló Vilmos, ám ő sem hadra fogható, azaz két fontos hiányzónk már biztosan lesz Szlovéniában, de Bartalissal együtt sanszos, hogy háromra emelkedik ez a szám hamarosan, és ez azért már komoly érvágásnak számítana.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-04-19

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami