Fortuna megint nem a Volánnal volt

Szerző: Mátay Balázs

2022-04-07

Azok után, hogy a finálé első, salzburgi összecsapásán az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság történetének leghosszabb, legdrámaibb döntő ütközetén 85 percnyi öldöklő küzdelem után a hazaiak nyertek 2-1-re a Volán ellen, a második – egyben első fehérvári – mérkőzésen újra a Red Bull játékosainak kezét fogta Fortuna. Az osztrákok nyertek 5-3-ra, de nem ám csak úgy, simán, ahogy szoktak!

Nem, merthogy Hári két találatával 1-0-ra majd 2-1-re a Hydro Fehérvár AV19 vezetett, majd két védelmi kihagyás és némi szerencse elég volt a Salzburgnak a fordításhoz. A játékvezetők is igen komoly mértékben támogatták ezen a meccsen a liga kirakatcsapatát, sorra fújták be a kiállításokat a Volán hokisaira, sőt, Shaw-t egy ütközés után végleges kiállítással büntettek, jogtalanul. Az emberhátrányokat is hősiesen kivédekezte Kevin Constantine alakulata, hogy aztán az első előnyéből, amit hosszú idő után kapott, egyenlítsen! Petan bombázta a korongot a ketrecbe Hári remek passzából, alig több, mint 6 perccel a vége előtt.

De, hogy ezen a találkozón is az osztrákokkal volt a szerencse, nem a magyar csapattal, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az egalizálást követően egy perccel Lebler „belekapirgált” fonákkal egy jobbról középre csorgó korongba, a játékszer pedig alattomosan, szinte „jég alatt”, bevánszorgott Tirronen kapujába. Hatalmas potya volt, de az addig sok bravúrt bemutató finn hálóőr gyakorlatilag nem látott semmit az előtte birkózó két játékostól, akik pont az orra előtt gyömöszölték egymást. Mire Tittonen észlelte, hogy valahogy mögötte van a pakk, az már túljutott a gólvonalon…

Tudjuk, hogy szegény embert még az ág is húzza. Ez most is bebizonyosodott: Constantine mester kicsit érthetetlenül korán, 3 perccel a vége előtt lehozta a kapust, hogy üres kapuval a háta mögött kockáztasson emberelőnyben az egyenlítő találatért az AV19, de ez sem jött be. Egy elcsípett korongot az üres ketrecbe passzolt a Salzburg, így – bár erősen lesgyanús volt a helyzet, de levideózták és megadták a játékvezetők – 5-3-ra módosult az eredmény, és bár tovább kockáztatott a Volán, de nem jött be ez sem, maradt a végéig a kétgólos vendégelőny.

Összesítésben is 2-0-ra vezet a Red Bull, s szombaton este Salzburgban már lélektanilag is jelentős előnyben lesz. Mindazonáltal az nem lehet, hogy úgy menjen le ez a nagydöntős sorozat, hogy csak az egyik félnek van mázlija folyamatosan, bízhatunk a „szerencse forgandó” elvben, így abban, hogy most végre majd a Volánnak jön ki a lépés és egy bravúrral életben tartja végső győzelmi esélyeit.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-04-07

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami