Focival búcsúztak 2021-től

Szerző: Mátay Balázs

2021-12-31

Immár több, mint egy évtizedes hagyomány, hogy a székesfehérvári Mancz János utcában és környékén felnőtt egykori fiatalok és barátaik, szüleik minden nyáron, általában június végén összejönnek egy kis múltidéző focira a legendás Mancz utcai bitumenes pályán, ahol az érintettek között számos korábbi nagyszerű labdarúgó, mai edző, s más, a sportághoz kötődő kiválóság is örömmel terelgette/terelgeti a labdát. De nem csak ők, sokan mások, akiknek a Mancz-dühöngőből másfelé vezetett az útjuk, sikeres újságírók, cégvezetők, vállalkozók lettek. Ez a brancs nem csak nyáron, a régi „fészekben”, az év utolsó napján a Vidi-stadion melletti műfüves csarnokban is összejönnek egy jó kis retro-focira. Így volt ez ma is, igaz, a tavaszias időjárás okán nem bent, a csarnokban, hanem kint a műfüves nagypályán kergették a labdát és egymást.

A pályán és az oldalvonalon kívül – a teljesség igénye nélkül – olyan nevek vonultak fel, mint az ötletgazda-főszervező Vidi-legenda, Tiber László, valamint fiai, az egykori NB I-es gólkirály, Krisztián és öccse, Szabolcs, a Fehérváron nevelkedő, majd a „nagy”, többszörös bajnok Vasasba igazoló Fister Ferenc, a MÁV Előre történelmi NB I-es csapatának középpályása, Sugár Tibor, a már Izlandon élő korábbi Gázszer kapus, Matus Sándor, akkori csapattársa, a Vidi-nevelés Toldi Gábor, aki néhány hete köszönt el a DVSC kispadjától, az NB II-ben most is aktív Sejben Viktor, a Tatabányán NB I-es játékossá érő Kovács Attila, a MÁV Előrében, az Ikarusban és a Gázszerben is NB-s szinten focizó Májer László, továbbá a közelmúlt kiváló, válogatott játékosai közül Sitku Illés és Sowunmi Thomas.

Nem jutottak el a legfelső szintekig, de a Fejér megyei labdarúgás markáns, ismert szereplői a mai napig Hajnal Imre (a Puskás Akadémia masszőre jelenleg), Strommer Miklós (Bakonycsernyén 53 évesen is aktív a megye II-ben!), Gödri Ferenc, Balogh „BZ” Zoltán, Fekete „Feka” Csaba, az ex Vidi-elnök Dr. Bérces László szintén jogtudós és élvonalbeli zenész fia, Bérces Viktor, Palánki Csaba, Vass József, Mátay Balázs, a Vidi női csapatának néhány játékosa, továbbá Juhász László önkormányzati képviselő, tanácsnok és Horog László, illetve Rodics Dániel sportújságíró is „fellépett” az évbúcsúztató örömfocin.

A kezdőrúgást előtt – amelyet ezúttal is a székesfehérvári önkormányzat egészségügyi- és sporttanácsnoka, Östör Annamária végzett el – a jelenlévők rövid néma főhajtással emlékeztek azokra, akik már nem lehettek a régi barátok, sporttársak között, így Bobory Bélára, Id. Lukács Lászlóra, s a néhány hete elhunyt legendás zenészre, az Omega énekesére, alapítójára, Kóbor Jánosra, aki az elmúlt években rendszeresen részt vett az eseményen.

Az eredmény? Talán senki sem tudja, igaz, aligha hiányolta ezt bárki is a meccs végén, melynek utózöngéjeként a megjelentek közös koccintással kívántak egymásnak boldog új évet, és jövőre újabb örömfocis randevúkat.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2021-12-31

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami