Foci vb: döntetlen a rangadón, rezeg a léc a németeknek

Szerző: Mátay Balázs

2022-11-27

Ma is négy mérkőzést játszottak a labdarúgó-világbajnokságon, Katarban. A meglepetések ma sem maradtak el: az első találkozón a németeket verő Japán attól a Costa Ricától kapott ki 1-0-ra, amely 0-7-tel kezdett Spanyolország ellen. Ezek után az már nem lehetett meglepetés, hogy a megint gyengén focizó belgák is kikaptak 2-0-ra Marokkótól, s izgulniuk kell a továbbjutásért. Horvátország 0-1-ről fordított és nyert simán 4-1-re Kanada ellen, így az Észak-amerikaiak már nem juthatnak tovább. Az F-csoportban horvát-belga rangadó dönthet a csoportelsőségről, igaz, ha Marokkó megveri a már kiesett Kanadát, akkor valamelyik sztárcsapat elbúcsúzik. Este jött a várva várt spanyol-német derbi, amelyen a németeknek nyerniük kellett volna, hogy igazán viszajöjjenek a potenciális továbbjutásra esélyesek közé. Ez nem sikerült.

Nem, mert Spanyolország a sokmozgásos és „ezer passzos” játékával egy órán keresztül dominált, Morata révén meg is szerezte a vezetést, s volt még ziccere, ám nem tudta lezárni a meccset. A németek egyre jobban nyomtak, a vezetés tudatában a hispánok visszaálltak, s erre rá is fizettek, mert a csereként beállt Füllkrug a hajrában egalizált.

Az 1-1-es végeredménytől függetlenül Németország gondban van, mert csak akkor juthat tovább, ha megveri, s minél nagyobb különbséggel Costa Ricát, közben pedig a Japánok nem nyernek a spanyolok ellen. Mert ha igen, akkor csak akkor juthatnának tovább, ha ők is rúgnának legalább egy hatost Costa Ricának. Erre azért nem sok esély van.

Mi a legvárhatóbb forgatókönyv? Németország jelentős erőket mozgósítva megveri a még meccsben lévő Közép-amerikaiakat, de maximum 2-3 góllal, ugyanakkor a spanyolok és a japánok döntetlent játszanak egymással, vagy a nyilvánvalóan sokkal motiváltabb japánok nyernek szűken, így ez a két csapat megy tovább, Németország és Costa Rica pedig mehet haza. Persze bármi megtörténhet, de jelen pillanatban nagyobb az esélye a germánok búcsújának, mint továbbjutásának.

De a spanyolok tehetnek egy szívességet a németeknek, ha megverik Japánt, mert ezzel megkönnyítik a dolgukat, feltételezve a Costa Rica elleni sikerét. Szóval lesznek itt még érdekességek.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-11-27

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami