Foci vb: Brazília befűzte az oktatófilmet, Horvátország is negyeddöntős

Szerző: Mátay Balázs

2022-12-05

Régóta nem látott látványos első félórával és parádés gólokkal örvendeztette meg a közönséget Brazília válogatottja a katari labdarúgó-világbajnokságon. Neymarék a nyolcaddöntőben Dél-Koreát verték úgy 4-1-re, hogy már 29 perc után 4 góllal vezettek és csak azért nem lett 7-8 gólos különbség a végére a két egylet között, mert sokszor ziccerben is elvesztek a szépségben a brazilok. Az aranysárgák találatait Vinícius Jr, Neymar, RicharlisonA másik ágon Horvátország alaposan megszenvedett Japánnal, de végül büntetőkkel nyertek és léptek tovább.

A braziloknál ki kell emelni a nagy kedvvel játszó Neymart, Vinícius Jr-t, Raphinhát és Richarlisont, akik néha úgy darabokra szedték a koreai védelmet, hogy azt sem tudták hol a labda.

A harmadik gól volt talán minden idők egyik legszebb vb-gólja: a 16-os előterében a hozzá került labdával fejjel háromszor, majd lábbal is kétszer dekázva (!!) fordult le védőjéről Richarlison, akitől Paquetá kapta a játékszert, tőle pedig Neymar, aki visszatette azt a védők mögé beinduló Richarlisonnak, hogy a Tottenham támadója a végén laposan a kapuba lőjön. Parádés, minden elemében bámulatos találat volt, oktatófilmbe illő jelenet, mint ahogy gyakorlatilag az egész első félidő is!

A negyedik gól sem volt éppen csúnya: Vinícius Júnior lágy baloldali beadásából Paquetá tüzelt kapásból a jobb alsó sarokba, Jöhetett a Joga Boníto! Még a szövetségi kapitány, Tite is beszállt! A második félidőben elsősorban arra vigyáztak a brazilok, hogy nehogy megsérüljenek.

A legjobb 8 között jöhet Horvátország, amely nagy küzdelemben, 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után 11-es párbajban múlta felül Japánt. A pénteki találkozónak egyértelműen a Dél-amerikaiak az esélyesei, bár a legutóbbi vb-ezüstérmes nem adja majd olcsón a bőrét, ez biztos. Miként az is, hogy ha a ma látott Brazíliát látjuk a pályán, aligha állíthatja meg bárki a fináléig. Pedig, ha az esélyesek jutnak a 4 közé, akkor ott Argentína jön szembe velük, így a döntőbe kerülés sem magától értetődő, főképp nem a vb-cím, mivel a másik ágról Franciaország vagy az angolok juthatnak el a végkifejletig.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-12-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami