Foci vb: Argentína a horvátok kiütésével döntős!

Szerző: Mátay Balázs

2022-12-13

Messi ismét varázsolt egy kicsit: rúgott egy gólt 11-esből, majd parádés szólója után gólpasszt adott Julián Álvareznek, aki kétszer is betalált a labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében Horvátország ellen, így a Dél-amerikaiak 3-0-ra nyertek és stílusosan vágtak vissza a 2018-as csoportmeccsen elszenvedett 0-3-ért.

Az elejétől érződött, hogy az argentinok nagyon koncentrálnak, nem könnyelműsködtek, igyekeztek pontosan, minél kevesebb labdavesztéssel kombinálni, miközben a másik oldalon Modricék sokat birtokolták a labdát, ők sem kockáztattak semmit, de ezen a vb-n ez korábban sem volt rájuk jellemző, így nem okoztak meglepetést.

A 32. percben Fernandez labdájával Álvarez lépett ki a rosszul záró horvát védők közül, átemelte a játékszert a kapujából kitörő Livakovicon, aki elgázolta. A jogos büntetőt Messi nagyon magabiztosan vágta a bal felső sarokba. Talán meg sem emésztették a bekapott találatot Perisicék, máris ott táncolt ismét a kapujukban a labda: Álvarez úgy verekedte át magát a horvát védelmen, hogy a 16-oson belül kétszer pattant vissza elé a labda az ellenfél 1-1 játékosától, ezt követően passzolt aztán a kapuba.

Kétgólos hátrányban még kevésbé tudtak mit kezdeni ellenfelükkel Zlatko Dalic játékosai. Mentek előre bátran, de nemhogy helyzetük nem volt, de a kaput sem találták el, több, mint egy órán át. Ezt követően jött a kegyelemdöfés: Messi táncoltatta, forgatta meg a jobb oldalról a kapu elé kanyarodva a 100 milliós sztárvédőt, Gvardiolt, majd a gyengébbik lábával, jobbal remekül tálalt az érkező Álvarez elé, ő pedig elegánsan passzolt a kapu közepébe, kiütésessé varázsolva a mérkőzést.

A maradék 20 + 5 percben is próbálkoztak becsülettel Modricék, 1-2 gólszerzési lehetőségük volt is, de nem jött össze számukra a becsületgól, sőt, összességben Argentína közelebb állt a még nagyobb különbségű győzelemhez, mint ők a szorosabb meccshez.

Elköszönt tehát a szimpatikus, jól küzdő, de ma gyengébbnek bizonyuló Horvátország, amely szombaton a bronzért meccselhet, amivel előzetesen alighanem nagyon elégedettek lettek volna játékosai, vezetői, szurkolói. Argentína pedig várja ellenfelét, holnap este el is dől, hogy az abszolút meglepetés Marokkó vagy a címvédő Franciaország lesz a „táncpartner” a fináléban.

Aligha gondolták volna túl sokan az első csoportmérkőzés után, amikor Argentína hatalmas meglepetésre kikapott Szaúd-Arábiától, hogy ez a gárda végül döntős lesz, de meccsről-meccsre javult a Scaloni-gárda, miközben Messi is megmutatta klasszisát, jelenleg 5 találattal vezeti – Mbappé oldalán – a góllövőlistát, de a Kanadai táblázatot három gólpasszával együtt már egyedül vezeti. Ő már mindent megnyert, egyedül a vb-cím hiányzik, mert egy döntőt már elbukott csapatával 2014-ben. Már csak vasárnapig?

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-12-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami