Foci: válogatott döntetlen a csehek ellen, Kalmárral és Fiolával

Szerző: Mátay Balázs

2023-09-10

Bravúros szerbiai Eb-selejtezős győzelme után a hétvégi körben szabadnapos volt a magyar labdarúgó-válogatott, így egy barátságos – ám a látottak alapján legkevésbé pont annak nevezhető – mérkőzésen a maga selejtezőcsoportjában ugyancsak veretlen Csehországgal csapott össze ma este a Puskás Ferenc Arénában. A találkozó Sallai és Jurecka góljaival 1-1-re végződött.

Az időnként igen parázs összecsapásokkal tarkított, kemény meccsen a mieink kezdeményeztek többet, mint ahogy gólszerzési lehetőségből is  hazai oldalon volt több, ám a szokásos védelmi üzemzavar (ami nem mindig fog beleférni) okán a vendégek kiharcolták a döntetlent.

A mieink az 52. percben egy szép, mintaszerű támadás végén Sallai találatával szerezték meg a vezetést, majd bő tíz minutummal később Lang egy felpattanó, kapunk felé tartó labdát rosszul, az ellenfélhez fejelt, amivel közvetlen helyzetbe hozta Chytilt, aki rögtön Jureckáthoz továbbított, aki a kapujából későn és talán feleslegesen kimozduló Dibusz mellett könnyedén talált a hálóba.

A Vidiből most mind a két válogatott pályára is lépett: Kalmár Zsolt kezdő volt, 45 percet kapott. Az elején egy parádés támadás tőle indult, majd több más jó megoldása is volt, 10 minutummal a szünet előtt pedig egy Szoboszlai által neki felívelt szögletet a 16-os vonaláról egyből, kapásból a földre lőtt, majd onnan Sallaihoz pattant a labda, ám a felcsúti nevelésű támadó 3 lépésről rosszul ért a játékszerhez (feje helyett a vállával-nyakával), az fölé szállt, így gól helyett kirúgás következett…

A félidőben Nagy Ádám váltotta az elmúlt időszak kálváriái okán még nem éppen százszázalékos, de egyre jobban mozgó Vidi-spílert. A másik fehérvári, Fiola Attila a második játékrész közepén állt be és a hosszabbítással együtt összesen 35 perc jutott neki. „Fityó” megbízható módon a szokásos le-fel zakatolós produkcióját hozta, ezúttal a védelem jobb oldalán.

A magyar válogatott nincs rossz passzban, s bár Montenegró és Szerbia is nyert Eb-selejtező csoportjában, amennyiben október közepén nem kap ki hazai környezetben sem Szerbiától, majd nyer Litvániában, szinte biztosan ott lesz a jövő évi, németországi kontinenstornán.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2023-09-10

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This