Foci: Koszovó ellen is a második félidő döntött

Szerző: Media24

2024-03-26

Törökország pénteki 1-0-ás legyőzését követően kedden este Koszovó ellen 2-0-ra győzött felkészülési mérkőzésen a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában. A mieink góljain két székesfehérvári fiú, a jelenleg Liverpoolban szereplő Szoboszlai Dominik és a Puskás Akadémiával éppen a Vidi elleni pénteki megyei derbire is készülő Nagy Zsolt osztozott. Ez volt az Eb előtti utolsó budapesti összecsapás, mivel közvetlenül a kontinenstorna előtt már csak Debrecenben lép pályára nemzeti csapatunk hazai közönség előtt, ami nyilván nagy öröm a keleti végeken élők számára, de nem az a nyugati és középső országrész sportrajongóinak, akik a Puskásba néhány órán belül eljutnak, a hajdúsági kiránduláshoz viszont egy fél nap kell, vagy éppen több…

A törökök elleni meccshez hasonlatosan az első félidő ezúttal is igen gyengécskére sikeredett. Az első 8-10 percben ugyan nyomtak a mi fiaink, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani, nem csak ekkor, az egész első 45 percben sem. Koszovó viszont szűk fél óra után alaposan feléledt és bár a kapunkat nem találták el, bizony közelebb álltak a vezetéshez, mint Marco Rossi együttese, amelyet egyébként az olasz tréner alaposan felforgatott, hiszen a péntekihez képest most hét helyen változott a kezdő csapat.

A szünetben máris hármat kellett cserélnie, hogy felrázza a társaságot. Lement az a Gazdag Dániel, aki az amerikai „mutatványos” ligában ugyan rendszerint jól teljesít, de a válogatottban sokadszor nagyon gyenge, most is az volt, jogosan érkezett a helyére Kleinheisler. Ezen kívül még Varga Barna is beállt Ádám Martin, Schäfer pedig Nagy Ádám helyére.

A változások után kicsit megélénkült a magyar egylet, majd jött is Szoboszlai vezető találata a 68. percben, amitől felszabadultabb, jobb lett a játék, így az már nem volt nagy meglepetés, hogy a véghajrában Nagy Zsolt is betalált egy újabb, korábbi Vidi játékos, Lang Ádám átadásából, beállítva a 2-1-ás végeredményt (összességében Lang, Nagy Zsolt, Bolla, Kleinheisler, Nego és Szoboszlai, azaz hat olyan játékos jutott szóhoz – egy pedig a kispadon ült végig, Tóth Balázs -, aki jelenleg a Vidi játékosa, vagy volt fehérvári). A lényeg a győzelem, a játékon pedig van még idő csiszolni, élesíteni.

Legközelebb majd június 4-én Írországban, végül pedig június 8-án, a már említett debreceni meccsen Izrael ellen lépnek pályára fiaink a június 14-én startoló németországi Eb előtt.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2024-03-26

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami