FKSE: felbecsülhetetlen tapasztalatszerzés a Bocskain

Szerző: Mátay Balázs

2023-02-12

Bár a rangos felnőtt mezőnyben nem lehettek vérmes reményei a Fehérvár Küzdősport SE fiatal ökölvívóinak a Bocskai Emlékversenyen, a klub vezetőedzője okosan jónéhány edzőmeccset és közös kesztyűzést leszervezett erős partnerek ellen már előre tanítványainak a debreceni megmérettetésen.

– Nagy Evelin (57 kg) és Hollósi Jázmin (66 kg) indultak, Tóth Adrián „csak” edzőtáborozott a versenyen, amely minden idők egyik legerősebb Bocskaija volt. 26 ország 292 versenyző, igazi boksznemzetekkel, így Üzbegisztán, Kazahsztán, Ukrajna, Ausztrália, Anglia legjobbjai vették fel egymással a küzdelmet, de jöttek Argentínából is kiváló öklözők.

Evelin elsőéves felnőttként, Jázmin szinte kezdőként vágott neki ennek a versenynek, tapasztalatszerzés tekintetében. Célunk a sok kesztyűzés volt, ami sikerült is. Mindkét versenybe nevezett versenyző kikapott ugyan első mérkőzésén, de amiért jöttünk az igazából utána kezdődött: minden délelőtt külföldi versenyzőkkel bokszolhattak. Tóth Adrián még csak Ifi korcsoportba tartozik, ezért nem indulhatott ezen a versenyen, de a délelőtti tréningek kiváló edzőtábor lehetőséget jelentettek számára. Adrián bokszolhatott cseh, osztrák, svájc, ukrán és szlovák felnőtt versenyzők ellen, aminél jobbat nem is kívánhattunk év eleji felkészülésként erre az esztendőre.

Evelin elsőéves felnőttként már indulhatott hivatalosan is, de első meccsén kikapott az ausztrálok legjobbjától, így Ő is gyorsan csatlakozott a nemzetközi edzőtáborhoz.
A hét minden napján öklözött cseh, német, horvát, és svájci lányokkal. Jázmin, miután kikapott a súlycsoport lengyel világbajnokától, egy szerb lánnyal bokszolt edzőmeccset.

Összességében tartalmas hetet tudhatunk magunk mögött. Azontúl, hogy a meccsek mellett sokat edzettünk, megnéztem kb 250 színvonalas mérkőzést, amiből rengeteget tanultam. Merthogy fejlődni, tanulni az edzőnek is kell, nemcsak a versenyzőnek, és ez most erre kiváló alkalom volt. – tájékoztatott Turós Arnold, a Fehérvár Küzdősport SE vezetőedzője.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-02-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami