FKSE: 8 versenyző, 5 érem, Hippeller aranya az ifi és junior ob-n

Szerző: Mátay Balázs

2023-10-02

Kiválóan teljesítettek az ifjúsági és junior országos bajnokságon a Fehérvár Küzdősort SE tehetséges ökölvívói. Turós Arnold tanítványai közül nyolcan indultak a nyíregyházi megmérettetésen, s öten dobogóra is állhattak! A legjobban Hippeller Panna számára jött ki a lépés, miután a hölgyek 57 kg-os versenyszámában mindenkit legyőzött, így aranyérmes lett!

– Idén eddig minden kiemelt hazai és nemzetközi versenyt megnyert Panna, már csak az ob-cím hiányzott neki – eddig… Bombaformájára jellemző, hogy a döntőben elsöprő támadásai hatására  a bíró már az első menetben leállította a mérkőzést, így ő is csatlakozhatott magyar bajnokaink sorához.

Ami a többieket illeti: az ifiknél 80 kg-ban Tóth Adrián a 2. helyezett. Szépen menetelt, de a döntőben 3:2-es megosztott pontozással alul maradt Pécsi riválisával szemben. A 86 kilósoknál Nagy Csaba nem kis meglepetésre dobogóig verekedte magát. Tapasztalatszerzés céljából vittem erre a versenyre, de a hatalmas szíve a bronzéremig juttatta.

Junior 63 kg-ban Illés Nóra szereplésének inkább pedagógiai okai voltak, mintsem szakmai, mégis jó sorsolással ezüstérmig jutott! Junior 50 kilóban Nagy Zsófia 3. lett, de az elődöntőben már nem engedtem bunyózni, mert egy tarkóütés miatt fájt a feje, nem kockáztathattam. A szakmában többen így is felfigyeltek Zsófi megalkuvást nem tűrő stílusára. Fekete Leonnak, Panka Dominiknek és Németh Zsoltnak sajnos nem sikerült érmet szereznie, ám ezzel együtt igen pozitív ob-n vagyunk túl.

Következik a serdülő ob, amelyen sokat várok Turós Leventétől, aki a most korán kiesett tanítványaim társaságában edzőtáborozáson vett részt. Rendkívül pozitív számára, hogy itt 13 menetet tudott boxolni nálánál idősebb versenyzővel, ami nagyon jó korosztálya legjelentősebb hazai versenye előtt. Összességében nagyon jól teljesítettek, egységes, szó szerint ütős csapatot alkottak tanítványaim az elmúlt héten. – örvendezett Turós Arnold, a Fehérvár Küzdősport SE vezetőedzője.

 

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. november
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Written by Mátay Balázs

2023-10-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Ligeti 100 Fehérváron

Ligeti 100 Fehérváron

Különleges filmvetítéssel, ritkán hallott Ligeti-művel és egy igazi Ligeti-reflexióval várja székházába az ARSO a...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami