Férfi röplabda: vasárnap este kezdődik a finálé, a MÁV Előrével!

Szerző: Mátay Balázs

2023-04-22

Amint arról már korábban  mi is többször beszámoltunk, s aligha van sportbarát a környéken aki ezt ne tudná: abszolút újoncként döntőbe jutott az Extraligában a MÁV Előre SC-Foxconn! A kék-fehérek nem csak klub- és városi sporttörténelmet írtak, hanem országosat is, mivel korábban vidéki újoncsapat még hasonlót nem produkált, de fővárosi példa is csak egyetlen akadt, bő fél évszázaddal ezelőtt a Vasas jutott döntőbe, s lett végül ezüstérmes a legmagasabb osztályban. A fehérvári alakulat vasárnap 19.30-kor lép pályára először pályára a fináléban, hazai közönség előtt a Videoton Oktatási Központban (VOK) a rekordbajnok Fino Kaposvárt fogadja.

A felfokozott érdeklődéssel várt összecsapást az M4 Sport+ televízió közvetíti, mint ahogy a döntő sorozat második és harmadik találkozóját is! A pályaelőny a MÁV Előrés fiúknál van, így elég, ha „csak” a három hazai mérkőzését behúzza. Ez persze csak kimondva egyszerű, gyakorlatilag kutyanehéz feladat a szezon „éles” részére bombaformába került somogyiak ellen.

A sikerekben hatalmas szerepet játszó vezetőedző, Dávid Zoltán gárdája és a rekordbajnok ütközete mindenképpen izgalmas csatát ígér. Az alapszakasz a Lokinak sikerült jobban, ám a két csapat mindkét egymás elleni összecsapását nagy küzdelemben 3-2-re a kaposváriak nyerték.

A középszakaszban a MÁV Előre az alapszakasz 4. helye után a felsőházban előre tudott lépni a 3. pozícióba, a Fino pedig megnyerte az alsóházi küzdelmeket, így összességében az 5. helyen végzett, de időközben erősödött és a játéka is ugrásszerűen feljavult, nem véletlenül ejtette ki 3-1-es összesítéssel az elmúlt négy évet itthon uraló Pénzügyőrt.

Mindeközben a fehérvári egylet is igazolt néhány kiváló magyar röpist, a játéka is erősebb lett, a formája pedig a Finóhoz hasonlóan felfelé ívelt, nem véletlenül ütötte ki előbb a Kecskemétet 3 x 3-0-val (megjegyzendő: a KRC is a Kaposvárhoz hasonlóan kétszer 3-2-re verte a MÁV-ot az alapszakaszban, ezek után kapott sima verést tőle negyeddöntőben), a Kazincbarcikát pedig 3-1-es összesítéssel.

Mindent mérlegre téve tehát előre megmondani a tutit lehetetlen, két remek passzban lévő, önbizalomtól duzzadó alakulat csap össze az Extraliga bajnoki címéért. A szurkolókon nagyon sok múlhat, ezért aki csak teheti, vasárnap 19.30-kor legyen ott a VOK lelátóján és szurkoljon a Lokinak a jó kezdésért, ami sok mindent meghatározhat!

Akármi is lesz a végső csata eredménye, óriási kalapemelés jár a MÁV Előréseknek! De, ha már eljutottak idáig, miért ne az arany lenne fókuszban? Ahogy a régi Lokis szlogen szól: „Ne nézz hátra, csak előre, bajnok lesz a MÁV Előre!”

Kezdés tehát holnap (április 23, vasárnap) 19.30-kor!

A további menetrend:

Április 27, csütörtök, 20.00 óra (Kaposvár Aréna)

Május 1,  hétfő, 15.00 óra, (Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-04-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami