Fehérváré a Vk-finálé, Demeter döntős a budapesti versenyen

Szerző: garanddesign

2021-03-25

Székesfehérvár lesz a házigazdája az öttusázók május 13. és 16. között rendezendő Világkupa-döntőjének – erről döntöttek Fejér megyei székhelyen, ahol csütörtökön délelőtt Klaus Schormann, a Nemzetközi Öttusa Szövetség elnöke, Bretz Gyula, a hazai szövetség első embere, Vörös Zsuzsanna, szövetségünk alelnöke, Gallai István főtitkár, Tóth István, az Alba Volán SC elnöke és a város részéről Bozai István, Székesfehérvár Városgondnokságának ügyvezető igazgatója folytatott megbeszélést.

Az már korábban eldőlt, hogy a dél-koreai járványügyi intézkedések miatt Szöul helyett Magyarország kapja meg a májusi Világkupa-döntő rendezési jogát, most arról is határoztak, hogy Fehérvár lesz az új házigazda. A város, amely a nemzetközi öttusaélet egyik központja, a város, amely az elmúlt negyed évszázadban minden évben vendégül látta a világ legjobb öttusázóit felnőtt, illetve korosztályos világversenyeken.

Klaus Schormann és a UIPM vezetése csütörtök délelőtt pályabejárást is tartott: a Volán Fehérvár sporttelepe és az egyesület megújult lovardája után megtekintette a verseny központjául szolgáló létesítményt, a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központot, amely 2018-ban minőségi helyszíne volt a felnőtt Európa-bajnokságnak. A kontinensviadalhoz hasonlóan a májusi Világkupa-döntőn is 1000 méteres körzeten belül megtalálható lesz az összes létesítmény, az úszást a Csitáry G. Emil uszodában, a vívást Magyar Országos Kosárlabda Szövetség Edzőközpontjában, a laser runt a Regionális Atlétikai Központban rendeznék, és Klaus Schormann kiemelte azt is: a koronavírus-járvány és a zárt kapus rendszer miatt a UIPM vezetése ideálisnak és szükségszerűnek tartaná, ha a lovaglás is az atlétikai központban lenne lebonyolítva.

És egy jó hír a most folyó budapesti Vk-viadalról:

A Volán Fehérvár kiváló, már olimpiai kvótával rendelkező öttusázója, Demeter Bence, valamint másik három magyar, Bereczki Richárd , Marosi Ádám és Kardos Bence bejutott a hazai Világkupa-verseny szombati fináléjába. Demeternél egész nap „nyikorgott a gépezet”, de a végén jó futással beért csoportja 8. helyére, egyben a döntőbe is. Nem sikerült ugyanez a friss magyar bajnok Kasza Róbertnek és Regős Gergelynek. Pénteken a nőik döntőjében is négy magyarnak szurkolhatunk, köztük a világbajnok – Demeterhez hasonlóan már tokiói kvótával rendelkező – Kovács Saroltának.

(Media24 / MÖSZ, fotó. Horog László)

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-03-25

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami