Fehérvár Küzdősport SE: bajnokok, válogatottak

Szerző: Mátay Balázs

2021-12-29

Kétségkívül remek évet produkáltak 2021-ben a Fehérvár Küzdősport SE ökölvívói. Számos rangos viadalon, nemzetközi és hazai megmérettetésen, bajnokságokon és kupákon, csapat- és egyéni versenyeken bizonyítottak a klub ifjú sportolói, akik közül néhányan korosztályuk válogatottjaiban is helytálltak. Alábbiakban a Fehérvár Küzdősport SE vezetőedzője, Turós Arnold értékel:

„22 igazolt versenyzővel dolgoztunk ebben az évben. A COVID19-járvány miatt nem tudtunk további öklözőket integrálni a versenyrendszerbe, a meglévő sportolóink azonban minden nehézség ellenére túlteljesítették az elvártakat. Felkészülési versenyből is kevesebbet rendeztek a megszokottnál, ezért tényleg nehéz helyzetben voltunk. Mindezek dacára mozgalmas, eredményes évet zártunk, külföldi megmérettetéseken, Romániában, Ausztriában is jártunk és egy nemzetek közötti válogatott csapatmérkőzésnek köszönhetően Írország ellen is lemérhettük felkészültségünket.

26 edzőmérkőzésen, 16 versenyen és minden kiemelt hazai erőpróbán részt vettek sportolóink az összes korosztályt figyelembe véve. Idén a gyermekek sportág felé való orientálása is tovább bővült az Ovi Boksz bevezetésével. Magyarországon elsőként foglalkoztunk 10 év alatti gyerekekkel és elsőként választottuk szét a gyerek csoportot is kisebb és nagyobb csoportra, 5-7 évesek, valamint 8-11 éves korcsoportjára.

A sokoldalú mozgásfejlesztő edzéseinkkel olyan dolgot álmodtam és valósítottam meg a társaim segítségével, amivel még sosem találkoztam ezelőtt. 2018-ban részt vettem egy képzésen, ahol külön a gyerek komplex mozgásfejlesztést tanították nekünk. SOKOLDALÚ MOZGÁSFEJLESZTÉS GYEREKEKNEK! 2018 óta csináljuk ezt az innovatív edzésprogramot, amelynek idén már érezhető volt a hatása. Ifjoncaink rendszeresen hozzák el a legtechnikásabb versenyzőnek járó díjakat a különböző viadalokról.

Edzőként is kiemelkedő eredményt érthettem el a 2020-as válogatott edzői kinevezésemmel, de ettől a megtisztelő megbízatástól idén szeptemberben kénytelen voltam elköszönni, mert nem tudtam emellett saját klubom, saját fehérvári tanítványaim munkájára úgy koncentrálni, ahogy szerettem volna. Továbbra is eltökélt szándékom, hogy saját nevelésű versenyzőkkel érjünk el komoly nemzetközi eredményeket, de mivel válogatott edzőként sokat voltam távol a csapatomtól, erre a tevékenységre nem volt elegendő időm, energiám, be kellett látnom, a kettő nem megy egyszerre a megfelelő eredményességgel.

Azt mindenesetre nagyszerű eredményként élem meg és nagyon büszke is vagyok rá, hogy a válogatottal két Európa-bajnokságon jártam, sőt, a juniorok között egy érmes öklözőnket is ringhez kísérhettem: serdülőben 2. helyezett versenyzőt segíthettem a döntőig! Hangsúlyozom azonban: mindez olyan sok időt elvett a Fehérvár Küzdősport SE versenyzőitől a részemről, hogy számomra nem érte meg ezt a rangos feladatkört ellátni és inkább beadtam a felmondásom.

Kiváló szakemberek állnak egyesületünk sikerei mögött, akik az én eredményes vezetőedzői munkámat jelentős mértékben segítették 2021-ben, őket külön is szeretném kiemelni:

Lénárt Péter edző, versenyző

Magda Dániel erőnléti edző

Györe Dávid – Ovi Boksz

Kordován Brigitta edző

Országos-kiemelt versenyeken 13 versenyzőnk indult:

U12: Turós Levente

Serdülő: Frank Dominik, Kalocsa Zoárd, Fekete Leon

Junior: Tóth Adrián, Hippeller Panna, Németh Zsolt, Sárosdi Patrik

Ifi: Nagy Evelin, Ignácz Viktor, Balogh Bálint

Felnőtt: Horváth Zoltán, Major Milán

Válogatottságig eljutó versenyzőink:

Turós Levente (12 évesen serdülő válogatottba kapott meghívót)

Frank Dominik (serdülő válogatott)

Tóth Adrián (junior válogatott)

Nagy Evelin (Ifi válogatott)

Európa bajnokságra kijutó versenyzőnk: Tóth Adrián

2021 év eredményei a kiemelt versenyekről:

Összesen 16 érem

Arany: 5 db

  • U12 Országos Bajnok: Turós Levi
  • Junior OB és Utánpótlás Magyar Kupa-győztes Tóth Adrián (2 aranyérem)
  • Ifi Énekes I e.v. és Bornemissza G e.v. győztese: Nagy Evelin (2 első hely)

2. helyezett 6 fő, 3. helyezett 5 fő

  • Énekes István e.v.: Nagy Evelin aranyérmes (+legjobb női versenyző különdíj)
  • Bornemissza G. e.v.: Nagy Evelin aranyérmes, Tóth Adrián 2. helyezett
  • Utánpótlás Magyar Kupa: Tóth Adrián aranyérmes, Frank Dominik 2. helyezett, Fekete Leon 3. helyezett
  • U12 OB: Turós Levente bajnok
  • Serdülő OB: Frank Dominik 2. helyezett, Fekete Leon 3. helyezett
  • Junior OB: Tóth Adrián bajnok, Sárosdi Patrik 2. helyezett, Németh Zsolt 3. helyezett, Hippeller Panna 3. helyezett
  • Ifi OB: Nagy Evelin 2. helyezett, Balogh Bálint 2. helyezett
  • Felnőtt OB: Major Milán 3. helyezett

2021-ben holtversenyvben Nagy Evelin és Tóth Adrián voltak a legeredményesebb ökölvívók. Két Bajnoki cím, egy ezüstérem és a válogatottság volt az éves munkájuk gyümölcse.”

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-12-29

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami