Fehérvár KSE: négy érem a felnőtt Magyar Bajnokságról

Szerző: Mátay Balázs

2022-12-11

Remekeltek a Fehérvár Küzdősport SE ökölvívói a Papp László Felnőtt Magyar Bajnokságon. A miskolci megmérettetésen öt versenyzőt indított az FKSE vezetőedzője, Turós Arnold, s közülük négyen dobogóra állhattak! Az abszolút újonc Hollósi Jázmin és az ifibajnok Nagy Evelin ezüst, Horváth Zoltán és Lénárt Péter bronzérmet szerzett. A részletekről Turós Arnold tájékoztatott.

– Annak ellenére, hogy egyesületünk az utánpótlásnevelésre van berendezkedve, most a felnőtt mezőnyben is bizonyítottak versenyzőink. Hiszek abban, hogy saját nevelésű versenyzőkkel tartani tudjuk magunkat az országos ranglista élvonalában, ezt most is bizonyítottuk.

Nagy Evelin ifjúsági magyar bajnok, megjárta a korosztályos világbajnokságot és az Eb-t is, de a legnagyobb falat a felnőtt országos bajnokság volt, ahol 18 évesen rutinos, érett nők között tudott tökéletesen helytállni. Az egyik mérkőzésén olyan fölényt tudott kiharcolni, hogy az ellenfél edzője feladta a mérkőzést. A döntőben kilencszeres bajnok, felnőtt válogatott ellenfél ellen szállt ringbe, akivel szemben csak egy kis rutin hiányzott a sikerhez. Az első menetben kislányként lépett szorítóba, de a 3. menet végén nagybetűs NŐKÉNT jött ki onnan! Evelin tudását és tehetségét az is bizonyítja, hogy menetről menetre javult a teljesítménye. Ez a győzelemre ugyan még nem volt elég, de a Kodolányi János gimnázium  tanulója nyomatékosan letette a névjegyét a felnőtt élmezőnybe.

Éppen úgy, mint Hollósi Jázmin, csapatunk legmotiváltabb versenyzője, aki ugyancsak ezüstéremig verekedte magát élete első országos versenyén. Jázmin nemrég, már felnőttként kezdte az ökölvívást, de biztos vagyok abban, hogy Ő hamarosan bajnok lesz, mert minden adottsága, tehetsége, akarata megvan hozzá.

Horváth Zoltán és Lénárt Péter bronzérmet szereztek, mert bár szépen helytálltak, az elődöntőben ereséget szenvedtek válogatott ellenfeleiktől.

Ezzel a versennyel befejeződött az idei versenyszezon.

Az idén az országos bajnokságokon 17 versenyző indult a Fehérvár Küzdősport SE színeiben, akik 15 érmet „ütöttek össze”. – foglalta össze a miskolci hétvége lényegét a Fehérvár Küzdősport SE szakmai munkájának irányítója, Turós Arnold.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-12-11

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami