F1: Hamilton nyert Silverstone-ban, de Leclerc a hős (

Szerző: garanddesign

2021-07-18

Még sokáig beszédtémát jelentő, kétes körülmények között aratott Hamilton (Mercedes) sikerrel ért véget a Formula-1-es autós világbajnokság Brit Nagydíja Silverstone-ban. A címvédő már az első körben, nem sokkal a  rajt után egy kanyarban kilökte a vb-pontversenyben az élen tőle egyre inkább elhúzó Max Verstappent, aki hatalmas erővel csapódott a gumifalnak, kiesett, kórházba vitték, miközben Hamilton tovább tudott haladni, s volt olyan szerencséje ( a többedik…), hogy meg is szakították az incidens miatt a versenyt, így az ő sérült autóját is helyre tudták pofozni. A közben élre kerülő Charles Leclerc az újraindításnál is jobban kapta el a startot, s az idén eddig nem túl jól muzsikáló Ferrarijával maga mögött tartotta Hamiltont. Láss csodát, eztán jött az újabb segítség a britnek: a versenybírák mindössze 10 másodperces büntetéssel sújtották, aminek okán volt lehetősége az élmezőnyben maradni, majd a legvégén az élre is kerülni…
Leclerc és a Ferrari remekül működött ezen a versenyen, s két körön – no meg Hamilton enyhe büntetésén – múlott az idei első győzelme. A negyedik helyről rajtolva nagyot ment és – bár közben többször panaszkodott arra, hogy kihagy a motorja, ami újabb segítség volt a brit vb-győztesnek – mindenképpen ő a futam legnagyobb nyertese. Az biztos, hogy nem ez a siker az, amire Hamilton büszke lehet, de az egészen biztos, hogy az ellenfelek számára frusztráló lehet a tény: 10 ütközésből kilencnél valahogy mindig pályán marad, s mindig sikerül megúsznia komolyabb sérülés és/vagy büntetés nélkül. Ettől még persze ő a hétszeres világbajnok, ezt elvenni tőle nem lehet.

Azon pedig csodálkozni nem lehet, hogy a versenyt követő ünneplését és egyáltalán a győzelmét a legnagyobb vesztes, Verstappen nem nézte jó szemmel, s üzent a körházból riválisának: „Először is örülök, hogy jól vagyok. Elég nagy hatással volt rám az 51 G, de szerencsére már jobban érzem magam. Természetesen nagyon csalódott vagyok. A büntetés sajnos nem segít rajtunk, és nem is volt megfelelő egy ilyen veszélyes manőverért, amit Lewis tett. Ahogyan ünnepelt, amíg én még mindig a kórházban ültem, az tiszteletlen és sportszerűtlen volt” – írta Verstappen a közösségi oldalán. Borítékoljuk: nem mostanában fordul át barátságba a holland és a brit egyébként sem nagy egymás iránti szimpátiája… A Red Bull vezetői is nyilatkozta: Marko eltiltaná Hamiltont, Horner pedig értéktelennek nevezte a sikerét.

Hol voltak a többiek a versenyen? Sehol. Hamilton és Leclerc után Bottas ért célba harmadikként, de neki büntetés nélkül sem sikerült a Ferrarit befogni, a többiek pedig még jobban lemaradtak. A kerékcserénél sok időt vesztő Norris lett a negyedik, McLarenes csapattársa Ricciardo, akit az utolsó 20 körben végig üldözött és előzni próbált a másik Ferrarival a kerékcsérénél ugyancsak kb 6-7 másodpercet elbukó Sainz. Ha nincsenek ezek a gondok, Norris és Sainz nemcsak egymásra, de Bottasra is nyomást helyezhettek volna. Alonso, Stroll, Ocon és Cunoda végzett még pontszerző helyen.

Folytatás a Magyar Nagydíjon július 30. és augusztus 1. között. Alighanem Erős Pista nélkül is csípős lesz a hangulat az élmenők között.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by garanddesign

2021-07-18

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami