Ez vicc? A MÁV Előre szurkolói a csapat „általánosan ismert társadalmi szabályoknak és elvárásoknak nem megfelelő” viselkedéséért bűnhődnek

Szerző: Mátay Balázs

2024-03-18

Estére csak sikerült egy indoklást is közölnie furcsa büntetése mellé a Magyar Röplabda Szövetségnek, amelyben közli, miért kell zárt kapuk mögött fogadnia az egyébként is esélyesebb Vasast az Extraliga elődöntőjének második összecsapásán a MÁV Előre Foxconn alakulatának. Nem biztos, hogy így van, de erősen sanszos, hogy nem sok hasonló hasonló magyarázatot olvashattunk komoly szövetségek részéről…

Íme az MRSZ közleménye, változatlanul:

„A Magyar Röplabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Bizottsága a MÁV Előre Foxconn női együttesét egy zárt kapus mérkőzéssel és egymilliós forintos pénzbírsággal büntette a Fatum-Nyíregyháza elleni bajnoki negyeddöntő során történtek miatt.

Mint ismert: a fehérvári csarnok egyik öltözőjében dartsnyilakkal dobálták meg, tették tönkre a nyíregyháziak csapatképét, valamint Nina Kocic és Nagy Sanja (leánykori nevén Kalicanin) külön portréját is.

Az ügy részletes kivizsgálását követően a fegyelmi bizottság megállapította, hogy a MÁV Előre részéről sportszerűtlen, az általánosan ismert társadalmi szabályoknak és elvárásoknak nem megfelelő, a fair play szellemét sértő vétség történt.

A MÁV Előrének büntetésként – az egymillió forintos pénzbírság mellett – szurkolói támogatása nélkül, zárt kapuk mögött kell megvívnia a soron következő hazai mérkőzését, amely csütörtökön lesz majd a címvédő Vasas Óbuda ellen, Székesfehérváron.”

Ok, értem én, hogy a címvédő, amely igencsak megszenvedett az első meccsen a fehérvári lányokkal, némi „védettséget”, támogatást élvez, ám a világ még olyat nem hallott, hogy azért, mert a saját öltözőjében poénból az ellenfél csapatképére darts nyilakkal dobálózott egy csapat néhány tagja vagy stábtagja – ezt nem tudni egészen pontosan -, a gárda milliós büntetést kap és a szurkolóit kizárják egy nagyon fontos mérkőzésről.

Rendben van, hogy a darts dobálgatás ily módon kissé ovis, mondhatni kislányos poén volt, talán nem túl ízléses és nem feltétlenül felnőtt sportolókhoz méltó, de a Nyíregyházát semmiféle kár, hátrány nem érte, egyébként sem tisztázott, mit kerestek ők a hazai öltözőben (???), ráadásul micsoda kicsinyes dolog ezért bemószerolni a másikat az óvónéninél, pontosabban a szövetségnél! „Jajj, óvónéni! A MÁV-os lányok megnyilazták a fotónkat!!! Tessék őket megbüntetni, mert szólok az anyukámnak!!!!”

A szabolcsiaknak inkább azon kellene elgondolkodniuk, hogy 2-0-ás összesített vezetésről, időnként kiválóan játszva, hogyan sikerült elbukniuk a párharcot? Mert a kezükben volt a továbbjutás, volt három „meccslabdájuk”, de elbuktak. Fáj, nem vitás, de… A folytatást és a gondolatmenet végét mindenki képzelje el fantáziája szerint…

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2024-03-18

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami