Ez komoly! Jövőre a Ferrarihoz szerződik Hamilton!

Szerző: Mátay Balázs

2024-02-01

Nem vicc a cím, már napok óta sejtették a szinte hihetetlennek tűnő váltást, de ma hivatalosan is bejelentették az érintettek: a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton 2024-től a Ferrariban versenyez Charles Leclerc társaként! Az, hogy két dudás miként fér majd meg egy csárdában, nem tudható így előre, de valószínűleg komoly egyeztetések előzték meg a hivatalos kommunikációt.

Két dolog azonban tény: Hamilton már sok évvel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy minden F-1-es versenyző számára álom a Ferrariban való szereplés, így nem zárja ki a lehetőségét, hogy egyszer majd ő is az olaszoknál köt ki. A másik, hogy amikor az ifjú, még csak világbajnok-jelölt Hamilton hasonló szituációba került Fernando Alonso társaként a McLarennél, a két sztár kioltotta egymást, sok volt a balhé közöttük pályán és azon kívül is, így a nevető harmadik, Kimi Raikkönen köszönte szépen és ha hajszállall is, de behúzta a vb-címet, alig néhány ponttal megelőzve Hamilton és akkori csapattársát. Azóta sem őszinte a mosolyuk, ha egymás közelében vannak…

Ugyanakkor az tény, hogy bár a Ferrarinál is egy sikeréhes, több alkalommal is vb-esélyes, de végül csak összesített 2. helyig jutó pilóta, Leclerc lesz a csapattársa, maga Hamilton is nyilván 7 vb-cím után már nem azt erőlteti, hogy behúzza a nyolcadikat – bár nyilván ez az alapcél -, hanem, hogy a Ferrari térjen vissza a csúcsra csapatként és vigye el az egyéni címet is az utóbbi 2 évet brutálisan leuraló Red Bulltól, illetve a sorozatban három egyéni világbajnoki címet nyerő Verstappentől.

A hivatalos bejelentés végül egészen estig váratott magára, a Mercedes 20 órakor erősítette meg hivatalosan, hogy Hamilton a 2024-es idény végén távozik a csapattól. Az „ezüstnyilak” közleményükben tudatták, Hamilton aktiválta a kilépési záradékát, aminek értelmében a mostani lesz az utolsó idény, amikor az „ezüstnyilak” színeiben versenyez.

A pilótakeringő ezzel alaposan beindulhat, hiszen Sainznak is csapatot kell találnia rövid időn belül. Nem elképzelhetetlen, hogy éppen ő megy majd Hamilton helyére a Mercihez, bár már a 2026-tól Audiként induló Sauberrel is összeboronálták már. A másik erősen sanszos verzió szerint Alonso próbál egy igazán nagyot dobni pályafutása alkonyán a németekkel, s ezt az érintettek eddig nem is cáfolták. Meglátjuk, mindenesetre az már most biztos, hogy a 2025-ös idénynyitó lesz az utóbbi évek egyik legnézettebb futama.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2024-02-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami