Elhunyt a „gyűrűk ura”, Csollány Szilveszter

Szerző: Mátay Balázs

2022-01-24

51 éves korában koronavírus-fertőzés következtében elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. A kiváló sportoló és edző november elején fertőződött meg, Sopronban került kórházba, majd mivel romlott az állapota, két hét után a tüdőspecialista Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe szállították, ahol egy speciális lélegeztetőgépre kötötté. Hiába került azonban a lehető legjobb szakorvosok kezelése alá, s kapta a leggondosabb ápolást, kezelést, szervezete végül nem bírt el a gyilkos vírussal.

A gyűrűspecialista sportolóló (ezért is hívták sokan a Gyűrűk urának), sajnos nem tartott a vírustól, így nem volt oltáspárti sem. Egy orvos barátja tájékoztatta arról a sajtót nemrégiben, hogy mivel ausztriai klubjában, ahol edzősködött, megkövetelték a védőoltást, végül kénytelen volt beoltatni magát, s az egydózisú Janssent kapta, de már túl későn, mire kialakult volna szervezetében a megfelelő védelem, a fertőzés ledöntötte a lábáról.

Sokáig bízott benne mindenki, hogy a nagy bajnok „ezen a szeren” is győzni tud, ám sajnos a koronavírus erősebbnek bizonyult nála. Csollány Szilvesztert az egész sporttársadalom gyászolja.

A Magyar Tornaszövetség (MATSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közös közleményben tudatta a gyászhírt:

„A Magyar Tornaszövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság mély fájdalommal tudatja, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter 51 éves korában elhunyt. Az olimpiai bajnok tornász nemcsak sportolóként ért el kimagasló eredményeket, hanem kiváló férj és nagyon jó édesapa is volt.”

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2022-01-24

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Vidi: döntetlen a főpróbán

Vidi: döntetlen a főpróbán

A jövő heti azerbajdzsáni UEFA Konferencia Liga "odavágó" előtt szlovéniai edzőtáborozásának zárásaként a török...

Share This