EKL: Vidi bravúr Kölnben, közel a csoportkör

Szerző: Mátay Balázs

2022-08-18

Alig örülték ki magukat a magyar focibarátok, miután a Ferencváros hazai pályán a papírformának megfelelően 4-0-ra kiütötte az ír Shamrock Rovers csapatát a EL-playoff odavágóján, máris jött az éppen hétvégén a Fradi részéről nagy zakót (4-0) magára próbáló MOL Fehérvár az EKL (UEFA Európa-konferencialiga) rájátszásának első, idegenbeli meccsével a német Köln vendégeként. Nemcsak, hogy jött, hatalmas bravúrt bemutatva, 0-1-ről megfordítva a meccs állását Zivzivadze és Dárdai góljaival nyert is idegenben!

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a 45 ezer fanatikus néző által buzdított kölniek vezetésénél a Dárdaival utolsó emberként szabálytalankodó Jeff Chabot kiállítása okán a Vidi emberelőnybe került, s kihasználva a hazaiak zavarodottságát, gyorsan szerzett két gólt, sőt még az első találat előtt közvetlenül Bamgboye ziccerben – tőle nem szokatlan módon – „eltörte” a labdát, különben még hamarabb is betalálhatott volna a piros-kék egylet…

Összességében Zivzivadze és Dárdai is szép támadás után fejelt, illetve lőtt a kapuba, védőmunkáját pedig aztán mindvégig némi szerencsével, de jól megoldotta Michael Boris alakulata, így nem érdemtelenül húzta be az első találkozót, s várhatja előnyből a hazai visszavágót, melyre augusztus 25-én, csütörtökön 19.00-kor kerül sor a Sóstón.

Nem lesz könnyű meccs, sőt, a Köln nagyon keményen fog hajtani a továbbjutásért. Ne felejtsük, egy német Bundesliga csapatról van szó, amely éppen a hétvégén idegenben játszott 2-2-t a három magyarral felálló RB Leipziggel. Az biztos, hogy csak akkor lehet sansza a Vidinek az előny megtartására és a csoportkörre, ha elől minden lehetőségével élni tud, s hátul nem hibázik senki akkorát, mint most Sabanov a Köln vezető gólja előtt. Mert egy ilyen hiba, ami Sabanovnak már nem az első volt mostanában, ezen a szinten végzetes lehet.

Az előny azonban a MOL Fehérvár FC-nél van, miért ne sikerülhetne hazai közönség előtt is egy újabb bravúr, akár egy „icipici” döntetlen? Izguljon az ellenfél!

A mai mérkőzést több százan, összességben talán ezernél is többen figyelték a Magyar Király Hotel előtti téren felállított kivetítőn, így nem volt éppen rossz a hangulat a Belvárosban az este folyamán.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-08-18

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami