Ekl: nehezen indult, de végül simán nyert a Vidi

Szerző: Mátay Balázs

2022-07-21

Bár eleinte a helyzetek még kimaradtak, egy kontra végén pedig durva védelmi megingás után vezetést szerzett az ellenfél, még az első félidőben egalizált, majd a második félidőben eldöntötte és simán, 4-1-re meg is meg is nyerte az azeri FK Qabala elleni Európa-konferencialiga párharc első összecsapását a 2. fordulóban a MOL Fehérvár FC labdarúgó csapata. A vendégek gólját Raphael Alemao szerezte, a Vidi találatain Kodro (2), Rus és Zivzivadze osztozott. Egy hét múlva visszavágó Azerbajdzsánban, de ezt a továbbjutást talán már nem bukhatja el a Vidi.

Túlzás volna azt állítani, hogy lázban égve várta volna Székesfehérvár lakossága a Vidi első idei tétmeccsét, az viszont látszott, hogy akik igazán szeretik a sportot, a focit, s nem valahol a vízparton vagy a hegyek között töltik éppen szabadságukat, azok kíváncsiak voltak a formálódó piros-kék egyletre. A megjelent 5000 néző ezt mutatja. Ennyien vagy ennél többen a Fradi meccseken voltak az elmúlt szezonban, s ha még az embertelen kánikulát, hőségriadót is figyelembe vesszük, igencsak szép szám ez az ötös, ezresben.

Azt már a kezdés után szinte azonnal megtapasztalhatta a publikum, hogy a MOL Fehérvár szeretne mielőbb betalálni, ám Dárdainak sikerült egy bal oldali beadást, „forintos labdát” a kapu torkában olyan sután eltalálni (alábbi képen), hogy nemcsak gól nem lett belőle, de még csak kirúgás sem, az oldalvonal felé döcögött a labda tovább. Ebből azért még nem lett bedobás, de aztán néhány perccel később Fiola is megmutatta, messze a csúcsforma: neki sikerült 25-ről olyat lőnie, hogy a labda keserves sírás közepette hagyta el a játékteret, oldalt. Na, ebből lett bedobás…

Aztán a semmiből jött egy kontra a 16. percben, melynek végén a hazai védelem betlizett, az egyik védő lyukat rúgott a beadásnál, Nego pedig nem ért vissza a középen érkező Raphael Alemao-val, aki Kovács kapus lábai alatt, között gurított a kapuba, megszerezve a vezetést a Qabalának.

Egy jó 10 percig megfogta a hazai egyletet a bekapott gól, de aztán jöttek újra a helyzetek és próbálkozások. Ezek közül a legjobban kivitelezett Kenan Kodro lövése volt, aki egyből átvette a felé laposan érkező labdát, s fordulásból lőtt a Qabala kapujának jobb alsó sarkába! 1-1 után is támadásban maradt a fehérvári gárda, ugyanakkor a vendégek is néha ügyesen kontráztak a továbbra is sokszor rosszul helyezkedő, rendezetlen Vidi védelem mellett, de újabb gólig nem jutottak.

Nem úgy a második játékrészben egyre jobban domináló MOL Fehérvár! A 66. minutumban egy bal oldali szöglet után a védő Rus Adrián fejelt szép gólt közelről, majd a 74.-ben Kodro újabb találata el is döntötte a „ki nyer ma?” című kérdést. Ekkor már szinte minden bejött Michael Boris legénységének, amely 2-1-nél emberelőnybe is került Muszajev második sárgás kiállítása következtében.

A pontot az í-re a csereként beszállt Zivzivadze tette fel, aki a jobb kapufa tövének segítségével lőtt a kapuba a 90. percben, beállítva a 4-1-es végeredményt, s nagy valószínűséggel il is döntve ezt a párharcot.

Azt gyorsan hozzá kell tenni, hogy ez a Qabala nem egy gyenge csapat, a Vidi semmiképpen sem mehet fel a pályára a visszavágón jövő csütörtökön, úgy, hogy nem figyel oda az elsőtől az utolsó percig teljes koncentrációval, mert kellemetlen meglepetés is érheti. Az azonban kijelenthető, hogy a továbblépést immár csak a piros-kék csapat tudja elbukni, az azerbajdzsáni egylet megnyerni ezt normális körülmények között nem tudja…

A másik két magyar érdekeltségű Ekl-meccsen: Kajrat Almaty (kazah) –  Kisvárda 0-1 (gól: Asani), Vitória Guimaraes – Puskás Akadémia 3-0

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-07-21

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami