EKL: kiszenvedett, szerencsés, de fontos Fradi siker

Szerző: Mátay Balázs

2023-11-30

Továbbra sem jól játszva, sőt, többnyire kifejezetten szenvedve, 0-1-ről a véghajrában fordítva 2-1-re győzött a pont nélkül álló szerb Csukaricski otthonában, így egyetlen pontra áll a továbbjutástól a labdarúgó UEFA Európa-konferencialiga csoportkörének 5. fordulója után a Ferencváros. A zöld-fehérek két találatát Zachariassen és Pesic szerezte.

Az akaraton és a szerencsén kívül a mérkőzés játékvezetőjének, az immár finn állampolgárságú, szaúdi születésű Al-Emara Mohammednek is hálát adhatnak a zöld-fehérek, ugyanis a legvégén, már a 98. percben, amikor már letelt a jelzett 7 perces hosszabbítás, a hazaiak játékosa a bal oldalon a vonal mellett robogott a Fradi kapuja felé, de fellökték, ám a játékvezető nem fújt a sípjába, a zöld-fehérek pedig ebből a szerzett labdából indítottak, aminek a végén Pesics gólt lőtt.

Ezt megelőzően 1 perccel a 16-oson belül, az ötös sarkán ütközte le, lökte el a hazaiak egy másik játékosát, Singhet Besic, nem egyértelműen büntetőt érően, de megadható szituációban, ám ekkor is a Ferencvárosnak kedvezett a spori, akinek így komoly szerepe volt a magyar sikerben. Nem véletlenül mutatta őt igen sokat a meccs után a tv-közvetítésben a kamera, és nem véletlenül reklamált nála önkívületi állapotban az egész hazai csapat, aminek okán röpködtek a sárga és a piros lapok, szinte számolatlanul.

Persze nem a játékvezető nyerte meg a meccset az FTC-nek, de volt benne némi szerepe, ez tagadhatatlan.

Az utolsó fordulóban hazai pályán a már biztos továbbjutó Fiorentina ellen egyetlen pont is elég a magyar bajnoknak a továbbjutáshoz, ugyanakkor egy esetleges sikerrel a csoportelsőséget is behúzhatná a Sztankovics-gárda.

 

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2023-11-30

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Vidi: döntetlen a főpróbán

Vidi: döntetlen a főpróbán

A jövő heti azerbajdzsáni UEFA Konferencia Liga "odavágó" előtt szlovéniai edzőtáborozásának zárásaként a török...

Share This