Eb-hősöket fogadott a polgármester 

Szerző: garanddesign

2021-07-05

Ki ne tudná: néhány perc választotta el a magyar labdarúgó-válogatottat attól, hogy a még zajló (kedden és szerdán jön a két elődöntő) Európa-bajnokságon a regnáló és azt megelőző világbajnok franciák és németek, valamint az Eb-címvédő portugálok alkotta „halálcsoportból” továbbjusson, egyaránt döntetlent elérve Franciaország és Németország ellen, úgy, hogy mindkét alakulattal szemben a mieink vezettek és álltak közelebb a győzelemhez, kiváltképp a németek elleni, müncheni összecsapáson, ahol kétszer is megszerezték a vezetést, de 7 perccel a befejezés előtt egyenlíteni tudtak a hazaiak, így ők léptek tovább. A magyar csapatra sokan – jogosan – szinte hősként tekintenek, hiszen ezt a bravúros helytállást előzetesen csak nagyon kevesen remélték. Ennek a magyar focicsodának aktív részese volt négy székesfehérvári labdarúgó, akik közül hármat ma a városházán fogadott dr. Cser-Palkovics András polgármester.
A franciák elleni gólunkat szerző, egyébként összességében is a magyar válogatott egyik kulcsemberének bizonyuló, Fiola Attila nem tudott ott lenni az eseményen, ám a mindhárom meccsen szerephez jutó, kétszer kezdő Loic „Lajos” Nego, a két találkozón pályán lévő Nikolics „Nikó” Nemanja, valamint a szinte újoncnak számató fiatal védő, Bolla Bendegúz (nem vetette be őt Marco Rossi szövetségi kapitány a kontinenstornán, de már az is komoly siker, hogy helyet kapott a szűkített keretben) igen.

Dr. Cser-Palkovics András a város közössége nevében gratulált a MOL Fehérvár FC válogatottjainak az Eb-n nyújtott remek teljesítményhez, és mondott köszönetet azért az élményért, amit a magyar szurkolók a helyszínen és a tv-közvetítések által kaptak: „A szívünk a magyar válogatotté, azon belül pedig azért is szurkoltunk, hogy a mi játékosaink hozzátegyék a magukét – és hozzá is tették. Nagyon szépen köszönjük!” – hangsúlyozta a polgármester.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-07-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami