Eb-címig jutott a fehérvári légtornász tehetség

Szerző: Mátay Balázs

2023-02-08

Sokan nem ismerik, vagy nincsenek tisztában azzal, hogy hová is tegyék a légtornászatot a sportágak között, sőt, egyáltalán sportnak számít-e? Nos, gyorsan leszögezném: ez bizony sport, mégpedig kőkemény munkát igénylő sport, amely akrobatikáját tekintve igen látványos is. A légtornászok csendben, szerényen készülnek, olyannyira, hogyha egyik ismerősömtől nem hallok róla, bevallom őszintén, nem tudnám, hogy Székesfehérváron is működik egy légtornászokkal (is) foglalkozó egyesület, nem akármilyen eredményekkel rendelkező versenyzőkkel. Tavaly novemberben példának okán az Észtországi Európa-bajnokságon Bocska Anna Kamilla állhatott fel a dobogó tetejére párosban Németh Sárával.

Anna decemberben töltötte be 14. életévét, tehát igen fiatalon jutott el a kontinens csúcsára. Ha azt is hozzátesszük, hogy 2018-ban kezdett el érdeklődni a légtornászat iránt, azóta jár a Hajnal Mozgástér Stúdió foglalkozásaira, ahol Molnár Hajnalka vezetésével sajátította el igen gyorsan és – ahogy a példa mutatja – eredményesen a légtorna alapjait, majd mesterfogásait, elsődlegesen a hammock szakágban.

A tehetség hamar megmutatkozott, szépen jöttek az eredmények Bocska Anna Kamilla számára. Az Eb-re a tavaly májusban lebonyolított Magyar Bajnokságon kvalifikálta magát, az ott megszerzett páros első helyével, az észtországi aranyérem pedig még magasabb polcra helyezte a sikertörténetet, ahonnan már csak egy magasabb fokozat van, a világbajnokság…

Idén januárban már volt egy amolyan bemelegítő verseny Inárcson, az MSE Aerial Airshow, amelyen karikán mérette meg magát a fehérvári ifjú hölgy, s ezüstérmével bizonyította, hogy ezen is – szó szerint – szeren van. Amint elmondta, a karika jelenti számára az elsődleges célt idén, szeretne ezen is minél jobb eredményeket elérni, tekintettel arra, hogy a hammock világszinten  – még – nem elfogadott szakág, így a vb-ig karikán kell a lehető legtöbbet fejlődnie,  hogy amennyiben ebben a szakágban indul, legyen esélye a kiemelkedő szereplésre a várhatóan ősszel, Olaszországban megrendezésre kerülő világeseményen.

Lesznek persze más nemzetközi és hazai viadalok is, amelyek jól szolgálják majd a fejlődést és a vb-felkészülést, elsődlegesen a májusi Magyar Bajnokság, a júniusi, olaszországi Eb (ide már hammockban kvalifikálta magát Anna), majd az őszi Magyar Kupa.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-02-08

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami