Dél-Korea ellen a főpróba sem sikerült

Szerző: Mátay Balázs

2022-04-28

Öt nappal a két csapat világbajnoki összecsapása előtt egymás ellen tartotta a vb-főpróbát Magyarország és Dél-Korea jégkorong-válogatottja. A budapesti mérkőzésen a  két feljutásra pályázó alakulat összecsapásából a vendégek jöttek ki jobban, s nyertek 4-2-re, úgy, hogy kétszer is a mieink vezettek, majd a végén emberelőnyben támadtak, de egyenlítés helyett a korongot szerző ázsiaiak lőttek az üresen maradt kapuba… A két magyar gólon két ex-fehérvári, Sofron István és Nagy Gergő osztozott.

A divízió I/A-s világbajnokság a szlovéniai Ljubljanában lesz, ahol a mieink sorrendben Dél-Korea, Litvánia, Szlovénia és Románia ellen lépnek jégre. Az első két helyezett feljut az A-csoportba az elitvébére, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

A négy felhozó találkozón az ukránok ellen két szoros győzelmet aratott válogatottunk, ám a két fő riválistól, Szlovéniától (egészen simán) és Dél-Koreától kikapott, ez pedig nem éppen jó előjel a célokat tekintve. Ha mindent „beleszórunk” az összképbe, akkor a mai meccsen már voltak jócskán pozitív jelek. Könnyen a javunkra is eldőlhetett volna ez az ütközet, de nem tudtuk megtartani előnyünket, akadtak zavarok a védekezésben, miközben nem tudtunk ellépni két góllal, ami döntő tényező lett volna.

Egyértelmű, hogy Ljubljanában koncentrált védekezéssel és jobb helyzetkihasználással meg tudjuk verni az ázsiai egyletet. Ugyanakkor ehhez tényleg mindennek klappolnia kell, csak 80-90 %-os teljesítmény kevés lesz. Mindazonáltal a hazai jégen szereplő és amúgy is jó szlovének ellen még a közel 100 % sem biztos, hogy elegendő lehet, így akár már az első napon eldőlhet a sorsunk, ami a feljutást illeti. Egyébként sem Litvánia, sem pedig a számos székely hokissal felálló Románia ellen nem számíthatunk könnyű sikerre.

Van még 4 napunk a lehető legjobban felpörögni, felkészülni. Bízzunk benne, hogy sikerül.

(Fotó: Vörös Dávid / MJSZ)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-04-28

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami