Csongvai, Gergényi és Szabó Levente elintézte! A Vidit…

Szerző: Mátay Balázs

2024-02-24

A labdarúgó NB I 22. fordulójában a DVTK hazai pályán 4-0-ra legyőzte a szezon legbalszerencsésebb mérkőzését játszó Fehérvár FC-t. A jobban kezdő piros-kékektől Csongvait bő negyedóra után kiállították, rá egy percre Gergényi öngólt rúgott, majd a hajrában a két hete még a Vidiben játszó, ám aztán Diósgyőrbe kölcsönadott Szabó Levente csereként beállva duplázott. Ez az a tipikus meccs amit nagyon gyorsan el kell felejteni, levonva a megfelelő tanulságokat. Alapvetően egy rendkívül furcsa meccset játszottak a felek, mert a fehérvári gárda sokkal jobban kezdett, Csongvai két lövése és Bese próbálkozása okozott meleg pillanatokat a hazai kapu előtt. Aztán elindult a balszerencse-folyam: a nagyon igyekvő Csongvai a labdát akarta fedezni, belépett volna ellenfele elé, ám az pont a Vidi játékosának lendülő lába elé lépett, Csongvai pedig telibe taposta a lábszárát. A szabály értelmében lehetett piros, a játékvezető nem mérlegelt, az is lett. Aztán fel sem ocsúdott a dobogó alsó fokán tanyázó vendégcsapat, egy bal oldali beadásnál a labdára kivetődő Tóth Balázst Gergényi Bence megelőzte és gyönyörűen pörgetett a kapuba. A saját csapatáéba. Gyakorlatilag másfél perc alatt elintézte saját magát a Vidi…

Ettől kezdve nem lehetett sok fociról beszélni, mert a DVTK eldugta a labdát, őrizte előnyét, Bartosz Grzelak alakulata pedig emberhátrányban totálisan meddő volt. A második félidő elején elkezdte magát csipkedni a Fehérvár FC, 8-10 percig azt játszotta, amit kell, ha már hátrányban van egy csapat, amely amúgy nem rosszabb, sőt jobb erőkből áll, mint ellenfele. Aztán Grzelak mester úgy döntött, a Vidi legaktívabbját, Schönt, a stabil Sigért és nem túl sokat mutató, de villanni bármikor képes Stefanellit lecseréli, a helyükre beálló Tóth Tamás Vid, Pinto és Katona pedig semmit sem tudott hozzátenni a játékhoz, sőt.

Pinto elképesztő hibaszázalékkal játszott, sorozatban eladta a labdákat, rossz döntéseket hozott, egy ilyen rossz döntést követően kontrázta le a Vidit és szerezte meg a második gólját a DVTK, a negyediknél pedig Tóth Tamás Vid esett orra majdnem a labdában a saját 16-osától nem messze, abból jött aztán az a 11-es, amit „természetesen” az a Szabó Levente váltott gólra (előtte már szerzett egyet), aki éppen most, másfél hete igazolt kölcsönbe Miskolcra…

Összességében véve a Vidi visszakapta azt a 4-est,a mit rúgott ősszel az akkor szintén emberhátrányban játszó DVTK-nak. Ennyi? Nem, ennél azért több. Világosan bebizonyosodott, hogy a Vidi kispadja vékony, nagy hiba volt kölcsönbe elengedni a villámgyors Kastratit, aki egy taktikai fegyvere volt Grzelaknak, illetve a sok és gyakori sérülések okán Szabó elengedése sem volt jó döntés! A fiatalok nem jelentenek hátrányban megoldást, erősítést, Pinto pedig lassan már labdatartó cserének sem lesz jó.

A tanulságok levonása után menni kell tovább, mert még a 3. helyet van a Fehérvár FC, de sok ilyen meccs már nem fér bele. A következő körben, március 3-án, vasárnap 19.00 órakor Újpesten lesz jelenésük Katonáéknak, s bizony az sem lesz könnyed esti party, sőt.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2024-02-24

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This