Bravúr a Wembleyben, tét nélkül

Szerző: Mátay Balázs

2021-10-12

Az albánoktól elszenvedett két vereség okán már úgy léphetett pályára a Wembley szentélyében a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezősorozat 8. fordulójában, hogy gyakorlatilag nem maradt esélye a vb-re jutásban már pótselejtezőn keresztül sem. Hogy ezért-e, vagy más okból, nehéz megítélni, de tény: a mieink a nyári Európa-bajnokságon mutatott szervezettségükkel és bátor játékukkal rukkoltak elő, s 1-1-re végeztek az Eb-ezüstérmes Anglia otthonában. 

Nemzeti tizenegyünk az első félidő közepén Sallai Roland büntetőjével szerzett vezetést. A 11-est a MOL Fehérvár kiválósága, az egész meccsen remekül focizó Loic Nego harcolta ki, aki a pálya jobb oldalát kiválóan bejátszotta, s több nagyszerű megoldása is volt.

A Vidi másik válogatottja, Nilolics Nemanja a 92. percben, éppen Nego helyére állt be a legvégén, sokat nem tudott így hozzátenni a bravúrhoz. A korábbi stabil fehérvári válogatottak közül Fiola kisebb sérülése okán kihagyta az albánok elleni hazai meccs után ezt a találkozót is, Hangya már az Eb előtt megsérült, most épült fel, de messze sincs abban az állapotban, hogy be lehessen hívni. A kontinenstornán még a Vidi játékosaként volt kerettag, de most már az angol Wolwerhampton svájci (a Grasshoppersben játszik) kölcsönjátékosaként focizó Bolla Bendegúz Nikolics mellett az utolsó 2 percre állt be.

A magyar válogatott továbbra is a 4. helyen szerénykedik az I-csoportban, s bár Lengyelország nyert 1-0-ra Albániában, nem is valószínű, hogy előrébb tud lépni, mert az albánok Anglia után a zárókörben Andorrát fogadják, így hiába tömjük ki – ha kitömjük egyáltalán – a pofozógép San Marinót november 12-én, s hiába érnénk el bravúrt egy esetleges lengyelországi sikerrel három nappal később az utolsó meccsünkön, az albánok szinte borítékolható Andorra elleni győzelme okán nem tudnánk előbbre lépni a 4. pozícióból. Az osztrákok rossz szereplése sem nekünk kedvez, így a sógorok fognak majd még egy utolsó esélyt kapni a Nemzetek Ligája segítségével, nem mi… Persze, a remény hal meg utoljára, de aligha kockáztatok sokat, ha kijelentem: ez a vb-hajó is elúszott számunkra.

Az irány mindenesetre ismét jónak tűnik, s a következő Európa-bajnokságra kijuthatunk, ha tartjuk ezt a selejtezőben is.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-10-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami