BL: Courtois szállította a Realnak a sikert

Szerző: Mátay Balázs

2022-05-28

Hiába volt sokkal több helyzete a Liverpoolnak, 3-4 hatalmas bravúrt produkálva a kapuban parádézó belga hálóőr, Courtois (és egy esetben a kapufa) szállította a sikert a Real Madrid számára, amely ezzel az 1-0-ás győzelemmel – a gólt nem mellesleg Vinícius Jr. szerezte – immár 14. Bajnokok Ligája diadalát könyvelhette el! Fortuna a kieséses szakaszban végig példátlan módon fogta a blancók kezét, amit most a fináléban is megtett.

Mindazonáltal az a gárda, amely képes volt vert helyzetből az utolsó percekben vagy éppen a hosszabbításban fordítani és továbbjutni a PSG, a Chelsea vagy a Manchester City ellen, az minden kalapemelést megérdemel. Más kérdés, hogy valóban megérdemelte-e a Real ezt a nagy sikert, valóban ez a csapat lenne az európai klubfutball jelenlegi legjobbja?

Nem, nem az, már ami a futballtudományát és az erősségét illeti, ugyanakkor azt a szervezettséget, azt a lelkierőt – és éppen ennek is köszönhetően – mázlifaktort, amit Ancelotti gárdája fel tud mutatni jelenleg, azt más nem tudja a kontinensen. Ha csak megközelítőleg tudná, akkor most nem Benzema és társai csókolgatnák a trófeát, hanem a liverpooli játékosok és vezetők, vagy akár bármely idei Real-áldozat, a PSG, a Chelsea vagy a ManCity, esetleg a Villarreal által búcsúztatott Bayern München.

Ezek a csapatok magasabb szinten állnak, mint a Real, erősebb a keretük, több minőségi játékosuk van, amely azonban nem minden, ez most ismét, sokadjára kiderült. A szó szoros értelmében a nagybetűs csapat a királyi gárda volt ebben az idényben. És ehhez nem kellett C. Ronaldo vagy más, hasonló világsztár, elég volt a megbízható gólvágó Benzema, a kapuban parádézó Courtois és egy-egy epizódhős, akik éppen egy adott fontos meccsen léptek elő főszereplőkké, átlendítve az egyenes kieséses szakaszban a már veszni látszó meccseken is az ősszel botladozó, még a moldáv bajnoktól is vereséget szenvedő Realt.

Ez a madridiak idénye volt, ez már megingathatatlan tény, ám az, hogy jövőre is lehetne hasonló sorozatot futni, így, az szinte lehetetlennek tűnik.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-05-28

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami