BL: a Villarreal kiejtette a Bayernt!

Szerző: Mátay Balázs

2022-04-12

Hatalmas meglepetésre a spanyol Villarreal 1-1-es döntetlenre végzett a végső sikerre leginkább esélyesnek tartott Bayern München otthonában, így a hazai 1-0-val együtt 2-1-es összesítéssel bejutott a legjobb 4 közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában! Aligha gondolhatta bárki is, hogy a félelmetes támadógépezettel rendelkező német bajnok, amely öt-hatgólos sikerekkel lépdelt a negyeddöntőig, éppen a spanyol középcsapat ellen hasal majd el. Tévedés ne essék: a Villarreal nem rossz alakulat, hiszen a spanyol pontvadászatból jutott el a Bajnokok Ligájába, de mivel stabilan a Real, Barca, Atlético, Sevilla négyes mögé sorolandó, nagyjából egy játékerőt képviselve a Real Sociedaddal, a Betissel, a Velenciával és az Athletic Bilbaóval, az elődöntőbe jutása több, mint bravúros. 

A másik ágon még nagyobb izgalmak voltak, mint Münchenben, de ez nem olyan nagy meglepetés, hiszen a címvédő Chelsea és a legtöbbször BL-t nyerő Real Madrid nézett egymással farkasszemet. Azok után, hogy a Real az odavágón Londonban győzte le 3-1-re a kékeket, mindenesetre azt sejtette, hogy nem lesz már visszaút az angoloknak. De lett! Sőt! Kifejezetten balszerencsés, hogy nem jutott tovább, ugyanis már 3-0-ra vezetett, de 10 perccel a vége előtt Rodrygo legalább hosszabbításra mentette a találkozót a Realnak, hogy aztán Benzema fejese már a madridiak továbbjutását jelentse.

Mindezek mellett a Chelsea uralta a meccs nagy részét, s volt számos lehetősége, hogy gólt, gólokat szerezzen még. Ez azonban nem sikerült, így a „szimpla” bravúr nem ért BL-elődöntőt. Az biztos, hogy a Chelsea és a Bayern búcsújával két potenciális esélyes esett ki, így a Real bizakodhat, hogy néhány szűk esztendőt követően újra valós esélye mutatkozik a végső sikerre. Mert bár a PSG és  Chelsea ellen könnyen búcsúzhatott volna, végül mindkét párharcot a maga javára tudta fordítani a királyi gárda, ami komoly mentális erőről tesz tanúbizonyságot.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-04-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami