Az ARAK ifjú atlétái remekül zárták a fedett idényt

Szerző: Mátay Balázs

2024-03-12

A fedett pályás atlétikai szezon zárásaként került megrendezésre a legfiatalabbak Összetett Országos Bajnoksága Budapesten. A kétnapos viadalon a fehérvári klub ifjoncai négy érem mellett két negyedik és két ötödik helyet könyvelhettek el.

A 12-13 évesek először mérhették össze tehetségüket országos bajnokságon. Farkas Zalán a „B” verzió számaiban remekelt. A legtöbb pontot gátfutásban és ötösugrásban szerezte. A végelszámolásban a harmadik helyet sikerült megszereznie. Éppen lecsúszott a dobogóról az „A” változatban, negyedik lett Grosz Zsombor. A mezőny leggyorsabb gátasa címet azonban ő érdemelte ki! Egyéniben a tizenharmadik helyen záró Gyovai Gergely a „C” verzióban gyűjtött sok pontot a csapatért. Az ARAK fiú triója így a második helyen végzett!

A lányok sem akartak lemaradni, sőt! Molnár Zulejka a „B”, az inkább futó változatban végzett dobogón! Kiegyensúlyozottan teljesített, a gátfutásban negyedik, ötösugrásban harmadik, 200 méteren harmadik és a 800 méteren szintén negyedik helyezést ért el. Edzőtársa, Szabó Niobé megnyerte a 200 métert kiváló, 27.57-es eredménnyel, ami összesítésben a negyedik helyre repítette! A lányok „A”, inkább ugró változatában Zsédely Liza és Képli Zsanett is jeleskedett. A hetedik valamint a tizenegyedik helyezést érték el. A négypróba „C” változatában szerzett sok pontot Balázsik Jázmin és Vasi Sára is. Így az ARAK mindkét csapata a huszonöt csapatos bajnokság első ötödében végzett.

A Molnár Zulejka, Zsédely Liza és Balázsik Jázmin alkotta trió – akárcsak a fiúk – a második, míg a Szabó Niobé, Képli Zsanett Vasi Sára hármas az ötödik pozícióban zárt! Az érmes csapatok edzői Babos Rita, valamint Leiner Viktória és Skoumal Péter.

Az U16-os lányok mezőnyében a Zsigmond Emma, Pallos Gréta és Petró Vivien összeállítású ARAK-os team szintén ötödik lett. Egyéniben a legelőkelőbb helyen, a tizennegyediken Zsigmond Emma zárt. – tájékoztatott az ARAK szakosztályvezetője, Tölgyesi Előd.

(Fotó: Ambrus László)

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Written by Mátay Balázs

2024-03-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami