AV19: történelmi szezonbúcsúztató a szurkolókkal

Szerző: Media24

2022-04-14

Több száz szurkoló és szimpatizáns fogadta a Hotel Magyar Király előtti téren a Hydro Fehérvár AV19 csapatát. A történelmi szezont produkáló fehérvári jégkorongosokkal a döntő utolsó mérkőzése után most találkozhatott először a közönség.

Hétfőn este ezüstéremmel koronázta meg idei remek teljesítményét a Hydro Fehérvár AV19. A csapat szoros meccsen maradt alul az EC Red Bull Salzburg együttese ellen, ennek ellenére a hazai közönség mégis igazi bajnokokként éltette őket. A fanatikus szurkolótábor egy része csütörtökön délután is tiszteletét tette a Hotel Magyar Király előtti téren felállított szurkolói zónában, ahová a klub az ezüstérmet ünneplő közönségtalálkozót szervezte. A Belvárosi faceoff névre keresztelt találkozón a szurkolók a döntő után először, a válogatott felkészülés előtt pedig utoljára találkozhattak kedvenceikkel.

A szurkolósereget dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte. Beszédében megköszönte a támogatóknak és a szurkolóknak a csapatba vetett töretlen bizalmat: „45 évvel ezelőtt elkezdtek egy álmot Székesfehérváron, amit fehérvári jégkorongnak hívnak. 15 évvel ezelőtt ezt folytatták egy következő álommal, az osztrák ligával, ahol most jött el a bajnoki döntő. Mit is kívánhatnánk, mint hogy ebben a fejlődési ütemben tudjunk továbbmenni.” 

A csapatot – kiegészülve az edzőkkel és stábtagokkal – akár a mérkőzéseken, egyesével szólították fel a színpadra. A keret bemutatása után Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 elnöke mondta el ünnepi beszédét. Az elnök az idei sikereket a nagy elődöknek ajánlotta, akik olyan alapokat tettek le az elmúlt évtizedek fehérvári jégkorongjában, melyre egy bajnoki döntős csapatot lehetett építeni. Mint elmondta, az ő korábbi sikereik, a támogatók bizalma és a szurkolók elhivatottságának hármasa teszi lehetővé, hogy eredményes legyen a csapat.

Kevin Constantine vezetőedző is három dolgot emelt ki a csapat különleges erejét bemutatva: „Először is, az energiának, amit a pályán láthattunk, 90%-a származik a játékosok remek felkészültségéből. A maradék 10%-ot a fanatikus szurkolók tették hozzá, akik minden mérkőzésen hangorkánt generáltak. Másodsorban el kell, hogy mondjam: sajnáltam a Red Bullt. Nem szokványos dolog, hogy a közönség a bajnokcsapat helyett az ezüstérmest ünnepelje úgy, akár a győztest. Ti, a szurkolók ezt megtettétek. A harmadik pedig az, hogy tudtunk valamit adni a közösségnek és a közösség is nekünk. Ez tette ezt a szezont igazán különlegessé.”

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-04-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami