AV19: pénteken indul az ICEHL-menet

Szerző: Mátay Balázs

2022-09-13

E hét végén, pénteken és szombaton megkezdi szereplését az osztrák bázisú jégkorong-ligában, az ICEHL-ben a Hydro Fehérvár AV19. A CHL-ben (Bajnokok Ligája) alapos „kiképzéssel” melegítő egylet számára mindjárt egy igen nehéz Dél-Tirolt (Olaszország) és Salzburgot érintő minitúrával indul a bajnoki idény. A legutóbbi ezüstérmes negyeddöntős ellenfele, a Val Pusteria (Pustertal) jön elsőként szembe Kevin Constantine alakulatával pénteken este, majd alig egy nappal később már a döntőbeli rivális, a Red Bull Salzburg következik.

Aligha lehet rázósabb startot elképzelni, de a Bajnokok Ligájában lejátszott négy kőkemény meccs két európai élgárda (a BL-címvédő svéd Rögle és a korábbi győztes svájci Zürich Lions) ellen rögtön a mély vizet jelentette Bartalisék számára, így arra semmiképpen sem hivatkozhatnak nehézség gyanánt, hogy nem érkeztek meg még úgy igazán erőteljesen a jégre…

Az már inkább negatívum, hogy sérülés és betegség okán máris kulcsemberek hiányoznak, pontosabban hiányoztak már a legutóbbi BL-meccseken, így Campbell, Stipsicz vagy éppen a fazonszabász Hári, akiknek a kiesése mindig probléma, főképp Hárié, mivel ő a csapat egyik legfőbb vezére és egyik legjobb játékosa.

A bajnoki rajtra elvileg utóbbi két hokis rendben lehet, mivel ők kisebb betegségük után már valószínűleg hadra fogható állapotban várják a kezdő dudaszót.

A Volánnak idén is van olyan erős kerete, mint tavaly, sőt, talán még erősebb is egy hajszállal. Minden azon múlik, sikerül-e olyan lelkesedéssel, elánnal és bátran beleállni a meccsekbe mindenkivel szemben, ahogy az előző „ezüstös” idényben és sikerül-e végig elkerülni a tömeges sérüléseket, betegségeket. A lehetőség egy újabb szép eredményre mindenesetre benne van a csapatban.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-09-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami