Atlétika: sok kis bajnok az ARAK AKTIV fináléjában

Szerző: Media24

2023-04-27

Négy év után ismét az Alba Regia Sportcsarnokban rendezték meg az ARAK AKTIV 1-4. évfolyamosoknak szóló versenyét. Az AKTIV gáláján több mint 400 diák vívott kiélezett küzdelmet a változatos ügyességi számokban.

109 osztályból összesen több mint 1100 alsó tagozatos diák vett részt az Alba Regia Atlétikai Klub által 14. éve megrendezett ARAK AKTIV tavaszi programjában. A lelkes diákok nem a testnevelésórákon megszokott feladatokban vehettek részt, hanem különböző ügyességi játékokat, az atlétikát bemutató mozgásformákat próbálhattak ki. Az ARAK AKTIV a hagyományoknak megfelelően idén is egy bemutatógálával zárult. A kisdiákok csütörtök reggel vették birtokba az Alba Regia Sportcsarnokot, ahol eufórikus hangulatban sportolták végig a délelőttöt: sprint-, gát-, ugró-kerülő, végül pedig „krumpliültetős” váltóban versenyeztek egymás ellen, de az eredmények hajszolása helyett sokkal inkább a sport és a mozgás szeretete volt előtérben.

„Ezen a délelőttön mindenki győztes.” – dicsérte meg az eredményhirdetésre összesereglő diákokat Mészáros Attila alpolgármester. Hangsúlyozta: fontos, hogy a testnevelésórákon túl legyenek olyan külső programok is, melyekkel a diákok fejleszteni tudják magukat, vagy éppen új sportágakat ismernek meg. Külön köszöntötte a pedagógusokat, akik az egész AKTIV programban kísérték a diákokat, valamint az ARAK-ot, akik idén is színvonalas versenyt szerveztek a gyerekeknek.

A gálán végül mindenki bajnok lett, a versenyző diákok és felkészítő tanáraik valamennyien aranyéremmel a nyakukban térhettek haza az Alba Regia Sportcsarnokból. A díjakat Mészáros Attila alpolgármester, Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója, valamint Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója és Szabó Dániel, az ARAK sprintere adták át.

Az ARAK AKTIV program az idei tanévre ugyan lezárult, a gyerekek azonban nem maradnak sportolási lehetőség nélkül: a szervezők megerősítették, hogy május 29-én, hétfőn idén is megrendezik a TESZ-futást, ahol ajándékpólóval és nyereményjátékkal is várják a családokat.

(ÖKK, fotó: Kiss László)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Media24

2023-04-27

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami